Ana SayfaGüncelCHP’den Afganistan çağrısı: Askerlerimiz en kısa sürede çekilmeli

CHP’den Afganistan çağrısı: Askerlerimiz en kısa sürede çekilmeli

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP’li Ünal Çeviköz, Afganistan’daki gelişmelere değinerek “Askerlerimiz artık en kısa zamanda Afganistan’dan çekilmeli” çağrısı yaptı.

CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Çeviköz, Afganistan’da yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’nin ülkeyi terk etmek isteyen vatandaşlara çağrı yaptığına dikkat çeken Çeviköz, “Bu durum Büyükelçiliğimizin de tahliye hazırlıklarını tamamladığına işaret ediyor. 3. Askerlerimiz de artık en kısa zamanda çekilmeli” ifadelerini kullandı.

Çeviköz, Twitter’dan yaptığı açıklamada, kamuoyunun şeffaf şekilde bilgilendirmesi çağrısında da bulunarak, “Çekilme kararının alınması ve bunun açıklanması bir zayıflık değil, dirayet, ileri görüşlülük ve kurmay öngörünün işaretidir” dedi.

Kılıçdaroğlu da çağrı yaptı

Çeviköz’den sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iktidara Afganistan’daki Türkiye askeri ve polisleri geri çekmesi için çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Başkalarının arkasına bakmadan kaçtığı yere, askerimizi kurban etmeyeceğiz. O gayriresmi masalarda verilen şahsi sözlerin kıymetiharbiyesi yoktur. İktidara sesleniyorum, hemen asker ve polisimizi Afganistan’dan geri çekin. Mehmetçik sadece milletimizin çıkarlarına hizmet eder! Ayrıca halkımıza sesleniyorum; yeni döneme giriyoruz. Göç riskini gören Batı, Erdoğan ile masaya oturmaya çalışacaktır. Hatta Erdoğan’ın seçim kazanması için bolca dua edecektir. Buna izin vermeyeceğiz. Pazarlık öncesi halktan onay alınması şarttır. Gelsin sandığa, alsın onayını.

Taliban, bu sabah itibarıyla başkent Kabil’in kapısına dayandı. Türkiye Kabil Havalimanı’nı kontrol etmek istediğini duyurmuştu.




Önceki Haber
YÖK duyurdu: Salgının seyrine göre online eğitim de yapılabilir
Sonraki Haber
Erdoğan: Yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız