Ana SayfaGüncelInstagram, Almodovar’ın Madres Paralelas filminin afişini sansürlediği için özür diledi

Instagram, Almodovar’ın Madres Paralelas filminin afişini sansürlediği için özür diledi

HABER MERKEZİ – Instagram, Pedro Almodovar’ın Venedik Film Festivali’nde gösterilecek olan “Madres Paralelas” filmi için hazırlanan göğüs ucundan akan sütün yer aldığı afişi sansürlediği için özür diledi.

Dünya prömiyerini 1 Eylül’de  78. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirecek olan ve yönetmenliğini Pedro Almodovar’ın yaptığı “Madres Paralelas” adlı filmin tanıtımı için hazırlanan afişi, fotoğraf ve kısa video paylaşım sitesi Instegram tarafından sansürlendi.

“Madres Paralelas” filminin afişi bu hafta başında sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Söz konusu bu afişte göğüs ucundan akan bir süt damlası yer alıyordu.

Instagram ise “çıplaklık karşıtı kurallarını” ihlâl ettiği gerekçesiyle afişi sansürledi.

Filmin afişini tasarlayan Javier Jaén, “Beklendiği gibi @instagram, Almodóvar’ın filmi #madresparalelas için yaptığımız afişi kaldırdı.” sözleriyle bu duruma tepki gösterdi ve filmin afişini kendi profilinde tekrar paylaştı.

Tepkiler üzerine özür

Gelen tepkiler üzerine Instagram, filmin afişini sansürlediği için özür diledi.

FilmLovers’ın haberine göre, Instagram’ın bağlı olduğu ana şirket olan Facebook, ABD merkezli haber ajansı The Associated Press’e yaptığı açıklamada ilk başta çıplaklığa karşı kurallarının çiğnendiği için afişin kaldırıldığını söyledi. Daha sonra kararından geri adım atan ve afişi sosyal medya platformuna geri yükleyen şirket, bu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Çıplaklığa karşı kurallarımızı çiğnediği için başlangıçta bu görüntünün birkaç örneğini kaldırdık. Ancak sanatsal bir bağlam içerdiği sürece çıplaklık konusunda bazı durumlarda istisna gösterebiliriz. Bu nedenle, Almodóvar’ın filminin afişinin paylaşıldığı gönderileri geri yükledik ve bunun neden olduğu kafa karışıklığı için özür dileriz.

Venedik’teki prömiyerinden önce böyle bir olayla gündeme gelen film, Madrid’de geçiyor ve aynı gün doğum yapan üç kadının paralel şekilde ilerleyen hayatlarını anlatıyor. Penélope Cruz, Aitana Sánchez Gijón ve Milena Smit hikâyenin merkezindeki üç kadına hayat veriyor.




Önceki Haber
Hükümet kamu emekçisine yüzde 5+6 zam teklif etti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.