Ana SayfaGüncelKESK’ten toplu sözleşme tepkisi: Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz

KESK’ten toplu sözleşme tepkisi: Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz

HABER MERKEZİ – KESK birçok ilde Toplu İş Sözleşmesi’ne tepki göstererek, bir günlük iş bıraktı.


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) hükümetin Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) karşı aldığı karar doğrultusunda, bulundukları kamu kurumlarında bir günlük iş bıraktı.

Birçok merkezde açıklama yapan KESK, hükümetin imzaladığı TİS mutabakatını tanımayacaklarını beyan etti.

Konuya ilişkin Diyarbakır Şubeler Platformu üyeleri, Diyarbakır Defterdarlık binası önünde açıklama yaptı.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi Genel Başkanı Süleyman Bozkurt, KESK olarak yapılacak TİS toplantısına katılmak için defalarca kez girişimde bulunduklarını ifade etti.

5 buçuk milyon kamu emekçisinin bir “oldu bitti” durumuyla karşı karşıya olduğunu belirten Bozkurt, “Bu durum bile tek başına 5 buçuk milyon kamu emekçisine ve emekliye verilen değeri ortaya koymaktadır” dedi.

Grev kararı

Refah taleplerinin görmezden gelindiğini aktaran Bozkurt, görev ve sorumluluğun bir adımı olarak tüm kamu emekçilerini kendilerine dayatılan sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatına karşı tepkilerini göstermek üzere üretimden gelen güçlerini kullanarak bir günlük grev kararını uyguladıklarını söyledi.

Bozkurt, ”Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulunun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkum eden mevcut sisteme karşı grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Ne olmuştu

Hükümetin yetkili sendika Memur-Sen’le imzaladığı 6. Dönem Toplu Sözleşme’de, memur ve emeklilerinin maaş ve aylıklarına, 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 7; 2023’ün ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ayında için ise yüzde 6’lık zam yapılması konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

İl il KESK üyelerinin eylemi

İstanbul


Diyarbakır


İzmir


Van


Eskişehir


Adana


Malatya


Ankara


Muğla


Manisa




Önceki Haber
Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme: Savcılık 20 ay sonra cinayet ihtimalini değerlendiriyor
Sonraki Haber
İddia: Polisler tarafından kaçırıldı, işkence gördü, tecavüz girişimine maruz kaldı