Ana SayfaGüncelAile hekimleri ikinci kez iş bıraktı

Aile hekimleri ikinci kez iş bıraktı

HABER MERKEZİ – Aile hekimleri ve Aile Sağlık Merkezi çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi taleplerinin Sağlık Bakanlığı tarafından reddedilmesi nedeniyle ikinci kez iş bıraktı.

Aile Hekimleri ve Aile Sağlık Merkezi (ASM) çalışanları, 1 Temmuz’da uygulamaya konulan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ni protesto etmek için bugün ikinci kez iş bıraktı.

Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Aile hekimleri, yeni yönetmelikle gelir kaybı yaşayan ve sözleşme feshine varan cezalar nedeniyle iş bırakan sağlıkçılar, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam etme kararı aldı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu da taleplerinin karşılanmaması halinde 11 Eylül’de Ankara’da miting yapacaklarını duyurdu.

‘Gelecekten endişe ediyoruz’

Sağlık Müdürlüğü önünde açıklamada bulunan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkan Dr. Gürsel Özer, yönetmeliğin birçok ceza maddesini içerdiğini belirterek, şöyle konuştu:

1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği maalesef aile hekimliği uygulamasının sürdürülebilirliğini yok etmiştir. Bu yönetmelik kalkmadığı sürece biz kendi geleceğimizden ve bu hizmeti alacak çocuklarımızın geleceğinden endişe ediyoruz. Bize yapılana ses çıkarmazsak ileride hepimizin başına büyük bir iş güvencesizlik sorunu getirir. Biz bunun karşısında duracağız.


Aile hekimleri alanlara çıktı: İş güvencesi tehdit altında


Hükümet geri adım atmazsa Aile hekimleri tekrar alanlara çıkacak




Önceki Haber
Siyasi istikrarsızlığın pençesindeki Etiyopya'da bir hafta içinde 210 kişi öldürüldü
Sonraki Haber
Ebru Timtik anıldı: 'Hodri meydan' dediğin yerden devam ediyoruz