Ana SayfaGüncelNöbet eylemlerini Ankara’ya taşıma kararı alan Şenyaşar ailesinden dayanışma çağrısı

Nöbet eylemlerini Ankara’ya taşıma kararı alan Şenyaşar ailesinden dayanışma çağrısı

HABER MERKEZİ – Şenyaşar ailesinin 171 gündür ‘Adalet Nöbeti’ tuttuğu Urfa Adliyesi önünden seslenen avukat Serhat Kurt, duyarlı herkesi eylemlerini önümüzdeki günlerde Ankara’ya taşıyacak aileye destek vermeye çağırdı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattıkları ‘Adalet Nöbeti’, 171’inci gününde devam etti.

Her gün olduğu gibi mesai başlangıç saatinde adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbetlerine başladı.

Nöbet alanına üzerinde “Adalet istiyoruz” yazılı dövizi asan aileye bugünkü nöbetlerinde avukatları Serhat Kurt eşlik etti.

Adaletsizliğe karşı mücadele devam ediyor

Ailenin avukatlarından Serhat Kurt eyleme destek vererek burada bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada nöbetin 171. gününde de devam ettiğini hatırlatan Kurt, şunları söyledi:

Şenyaşar ailesi 24 Ağustos’ta savcıyla görüşmek için 10 saat adliye binası içinde bekledi. Ancak basit gerekçelerle talepleri reddedildi. Ailenin üç yıldan fazladır gerçek suçlular yargılansın talebi, kabul edilmiyor. Daha önce savcı ‘23 kişi tespit ettik’ demişti, ancak o savcı görevden alındı. Şimdiye kadar 8 dosya savcısı değişti ya da değiştirildi. Tespit edilen kişilerle ilgili bir tutuklama kararı çıkarılmıyor. Aileye destek ziyaretleri ise her gün sürüyor. Dün de Melek Çetinkaya ziyaret etti. İki anne de adaletsizliğe karşı mücadele ediyor.

Eylemin Ankara’da sürdürülme kararı

Ailenin adalet mücadelelerini önümüzdeki günlerde Ankara’ya taşıyacağını söyleyen Kurt, “Aile Ankara’ya gittiğinde vicdan sahibi herkes aileye sahip çıkacaktır, buna kuşkumuz yok. Aile herkes için adalet istiyor, herkes de aileye sahip çıkmalı” sözleriyle duyarlı herkesi aileye destek vermeye davet etti.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.

Yargılamaya 15 Nisan 2020’de başlanırken, 20 Kasım’da yapılan dördüncü duruşmada mütalaasını mahkemeye sunan savcı, tutuklu Fadıl Şenyaşar’a bir kez “kasten öldürme”, sekiz kez “kasten öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla 150 yıla kadar hapis cezası istemişti. Enver Yıldız için ise “ağır tahrik ile öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası, diğer sanıkları için ise “basit yaralama”dan ceza istenmişti.




Önceki Haber
Ermeni mezarlığı talan edildi: Gözyaşları içinde etrafa saçılan kemikleri toprağa gömdü
Sonraki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu’ndan ücretsiz atölyeler