Ana SayfaDünyaTaliban: Afganların havalimanına gitmesine artık izin vermeyeceğiz

Taliban: Afganların havalimanına gitmesine artık izin vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Taliban, Afganistan’daki yurttaşların Kabil Havalimanı’na gitmesine artık izin vermeyeceklerini açıkladı.

Afganistan’daki yönetimi ele geçiren Taliban’ın sözcüsü Zabihullah Mücahit, bölgedeki kaos nedeniyle yurttaşların havalimanına gitmesine izin veremeyeceklerini söyledi.

Başkent Kabil’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Mücahit, havalimanı etrafında bekleyen kalabalıkların evine dönmesi gerektiğini belirterek, bu kişilerin güvende olacağını garanti ettiklerini duyurdu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre ABD’nin, insanları havalimanına davet etmeye devam ettiğini belirten Mücahit, “Amerikalılardan talebimiz, Afganları ülkeyi terk etmek için cesaretlendirmemeleri. Onların yeteneklerine ihtiyacımız var” dedi.

Mücahit, ABD askerlerinin çekilmesi için belirlenen tarih olan 31 Ağustos’un esnetilmeyeceğini de söyledi.

Bu sürenin yabancı ülke vatandaşlarını tahliye etmek için yeterli olduğunu, Afganların tahliyesine ise karşı çıktıklarını ekledi.

Mücahit, ülkede medya, hastaneler, okullar, yerel yönetimler ve üniversitelerin tekrar işlemeye başladığını da dile getirdi.

Kadınlara yapılan “işe gitmeyin” çağrısının geçici olduğunu iddia eden Mücahit, “Bu onların kötü muamele görmesini engellemek için” dedi, geçici bir süreliğine evde tutulan kadınların işlerinden çıkarılmadığını ve maaşlarında kesinti yapılmayacağını öne sürdü.

BBC’ye konuşan kadınlar ise çalışma haklarının kalıcı olarak engellendiğinden endişeli.




Önceki Haber
'Afganistanlı gazeteci kadınlara koşulsuz sığınma hakkı tanınsın'
Sonraki Haber
İki noktada orman yangını