Ana SayfaDünyaBrezilya Devlet Başkanı: Beni ancak Tanrı iktidardan indirebilir

Brezilya Devlet Başkanı: Beni ancak Tanrı iktidardan indirebilir

HABER MERKEZİ – Brezilya’nın aşırı sağcı devlet başkanı Jair Bolsonaro ‘Kendisini ancak Tanrının iktidardan indirebileceğini’ söyledi.


Partisinin oy oranları gittikçe düşen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendisini ancak Tanrı’nın iktidardan indirebileceğini söyledi.

Bolsonaro bağımsızlık günü nedeniyle Sao Paulo kentinde düzenlenen törende on binlerce taraftarına yaptığı konuşmada Brezilya seçim sistemine yönelik eleştirilerini sürdürdü ve 2022’deki seçim komedisine katılmayacağını duyurdu.

BCC’nin haberine göre, Bolsonaro ‘Kendisini ancak Tanrının iktidardan indirebileceğini’ söyledi.

Seçimlerde henüz ikisi de resmen adaylığını açıklamadı ancak yapılan anketlerde Bolsonaro’ya desteğin ülkenin eski devlet başkanı solcu Luis Inacio Lula da Silva’ya desteğin çok gerisinde kaldığı görünüyor.

Talebi reddedilmişti

Gelecek yıl Brazilya’da seçimler yapılacak.

Bolsonaro’nun seçim sistemine elle oy verme seçeneğini de ekletme girişimleri ülkenin yüksek seçim kurulunda reddedilmişti.

Kurul, elektronik oylama sisteminde hiçbir sorun olmadığını vurgulayıp, devlet başkanının basılı pusula tartışmasını bir ‘odak kaybı’ olarak nitelemişti.

Ancak Bolsonaro evanjelik liderlerle buluşmasında bu konudaki çıkışını sürdürüp “Her şeyin bir limiti var. Bu şekilde yaşamaya devam edemem” ifadelerini kulandı.

Bolsonaro, evanjelik liderler, kendisine destek için 7 Eylül’de ülke çapında düzenlemeye hazırlandığı gösterilere de davet etti.

Bolsonaro kimdir?

Brezilya’da 2018 yılındaki seçimlerde devlet başkanı seçilen Bolsonaro, İtalyan ve Alman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

1977 yılında Brezilya ordusunun saha topçusu ve hava indirme birliklerinde görev yaptı.

Sosyal muhafazakâr görüşleriyle bilinen  Bolsonaro, dış siyasette ise ABD ve İsrail ile yakınlaşmayı savunmaktadır.

Sağ ve muhafazakar toplumu temsil ettiğini söyleyen Bolsonaro, Brezilya toplumunu ikiye bölmekle eleştiriliyor.




Önceki Haber
Zırhlı aracı süren polis hakkında suç duyurusu
Sonraki Haber
Sağlık Bakanı: Tedbirlere uymada gevşeklik var