28’inci İFSAK Kısa Film Festivali 7 Mart günü başlıyor

28’inci İFSAK Kısa Film Festivali 7 Mart günü başlıyor

28’inci İFSAK Kısa Film Festivali, 7-13 Mart tarihleri arasında yapılacak. Festivalde ‘Göç’ temalı bölüm de yer alacak.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), bu yıl 28’inci kez düzenleyeceği İFSAK Kısa Film Festivali’ni, 7-13 mart tarihleri arasında Taksim’de bulunan Fransız Kültür Merkezi salonunda yapılacak. Festival kapsamında Ulusal, Uluslararası, Göç Temalı bölümlerin yer alacağı belirtilirken, özel gösterimler ve söyleşilerle, sinemacılar ve izleyiciyi bir araya gelecek. Festivalde ayrıca “İFSAK Sinema Emek Ödülü” de sahibini bulacak.

Yarışma sonuçları 13 Mart 2022 Pazar günü açıklanacak

Festivalin ulusal bölümü, İFSAK 42’inci Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda ön elemeyi geçen filmlerden oluşuyor. Belgesel, Canlandırma, Deneysel ve Kurmaca kategorilerinde katılan 157 film, sinema yazarı Deniz İpek Çekderi, yönetmen Rıdvan Karaman ve İFSAK Sinema Birimi üyesi Sinan Okan Çavuş’tan oluşan ön jüri tarafından değerlendirildi. Ön elemeyi geçen 38 film, kurgucu Ali Aga, senarist-akademisyen Feride Çiçekoğlu, yönetmen-senarist Tayfun Pirselimoğlu’ndan oluşan yarışma seçici kurulu tarafından değerlendirilerek, dallarında en iyi filmler belirlenecek. Yarışma sonuçları 13 Mart 2022 Pazar günü Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Farklı ülkelerden 40’ın üzerinde kısa film yer alıyor

Uluslararası bölümde Fransa, Yunanistan, Macaristan, Kuzey Kıbrıs, Vietnam, İran, Mısır, Küba, Brezilya, Yeni Zelanda, Norveç, Romanya, Afganistan gibi farklı ülkelerden kırkın üzerinde kısa film yer alıyor. Bu bölümün seçkisi dünyadaki festivallerde gösterilmiş kısa filmlerden oluşuyor.

Tema Özel Gösterim’de ‘göç’ işlenecek

İFSAK Kısa Film Festivali’nde bu yıl ilk defa temalı bir bölüm bulunurken, “Göç” teması kapsamında, festivalde ulusal ve uluslararası kısa filmler ve söyleşiler yer alacak.

Özer Kızıltan anılacak

İFSAK Kısa Film Festivali’nde son dört yıldır, kaybedilen değerli yönetmenlere de yer verildi. Festivalin “Anısına” bölümünde bu yıl, “Gözlerin Yeşilçam’ın Son Yangını” kısa filmiyle ve “Takva” isimli uzun metraj filmiyle tanınan ve ses getiren birçok diziye de yönetmenlik yapmış olan Özer Kızıltan, yapılacak söyleşi ile anılacak.

Kısa filmlerinin ardından yaptıkları uzun metraj filmlerle öne çıkarak Türkiye sinemasını dünya festivallerine taşıyan yönetmenlerin konuk olduğu “Kısadan Uzuna” bölümünde ise bu yılın konukları Nazlı Elif Durlu ve Barış Sarhan. Her iki yönetmen de filmlerinin gösterimleri ile ardından yapacakları söyleşilerle festivalde yer alarak, kısa ve uzun metraj film deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

Emek Ödülü’nün sahibi Sadi Çillingir

Her yıl sinema sektörüne önemli katkı sağlayanlara verilen ‘İFSAK Sinema Emek Ödülü’nün bu yıl ki sahibi Sadi Çilingir oldu.

 

HABER MERKEZİ