Ana SayfaGüncelDBP’yi ziyaret eden TKP: Katliam ve baskılara karşı güçlü bir ‘Hayır’ bekliyoruz

DBP’yi ziyaret eden TKP: Katliam ve baskılara karşı güçlü bir ‘Hayır’ bekliyoruz

HABER MERKEZİ – DBP’yi ziyaret eden TKP Genel Başkanı Erkan Baş, referandumda Kürt illerinden güçlü bir ‘Hayır’ beklediklerini söyledi ve “Biz ‘Hayır’ı Türkiye’den öreceğiz ama gözümüz ve kulağımız da burada olacak” diye konuştu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyet, son gelişmeler ve referandum sürecine ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkez İrtibat Bürosu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Erkan Baş, iktidarın baskıcı politikalarına değinerek, Kürt illerindeki yasak ve operasyonlara dikkat çekti ve “O katliamlar yaşanırken daha etkili bir çıkış gerekiyordu” diye konuştu.

Belediyelere kayyum atamaları, gözaltı furyası ve tutuklamaları da hatırlatan Erken Baş, bunların çözüm olmadığını belirterek dayanışma ve mücadele vurgusunda bulundu.

dihaber’in haberine göre ziyaretinde ‘başkanlık’ için yapılacak referanduma da işaret eden Baş, devamla şunları ifade etti:

Şuan referandum önümüzde var. Bu referandumu biz yeniden bir kardeşleşme olarak görüyoruz. Bütün katliam ve baskılara karşı Kürdistan’dan güçlü bir ‘Hayır’ bekliyoruz. Biz ‘Hayır’ı Türkiye’den öreceğiz ama gözümüz ve kulağımız da burada olacak.

Previous post
Avrupa Konseyi'ndeki oturum öncesi KHK'lara 'ayar': Gözaltı süresi düşürülecek
Next post
Astana görüşmeleri başladı: ABD heyet göndermedi, PYD masada yok