Ana SayfaDünya‘Medyaya sıra dışı bir saldırı’: Trump’tan 76 dakikalık basın toplantısı

‘Medyaya sıra dışı bir saldırı’: Trump’tan 76 dakikalık basın toplantısı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da 76 dakika süren basın toplantısında medyayı hedef alması “alışılmadık” ve “sıra dışı bir saldırı” yorumlarına neden oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da alışılmadık uzunlukta bir basın toplantısı düzenledi.

Uzmanlar son olarak bu şekilde bir basın toplantısının 1990’lı yılların ortalarında eski başkan Bill Clinton tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

Beyaz Saray’daki basın toplantısını takip eden basın mensupları tartışmalı birçok konuda Trump’a sorular yöneltti.

Trump, sık sık yalan haberler yapmakla itham ettiği bazı medya kuruluşlarının muhabirlerinin hem soru sormalarına izin verdi, hem de yine aynı kuruluşları yalan ve yanlış haber yapmakla suçladı.

‘Medyaya sıra dışı bir saldırı’

ABD Başkanı Donald Trump’ın 76 dakika süren basın toplantısında medyaya yüklenmesi, Britanya gazetelerinde de yer buldu.

Trump’ın basını yalan haber yapmakla suçladığı toplantıyı Guardian gazetesi “alışılmamış” şeklinde tanımladı.

İ News gazetesi ise haberine “Donald Trump ‘sahte’ olduğunu söylediği bir haber nedeniyle uzun ve kimi zaman tutarsız olan basın toplantısında medyaya sıra dışı bir saldırı başlattı” cümlesiyle başlıyor.

Seçim kampanyası sırasında kendi ekibinden bazı kişilerin Rusya’yla irtibatta olduğu iddialarını bir kez daha yalanlayan Donald Trump, bu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Buna karşın istihbarat servislerinden sızan bazı bilgiler olduğunu kabul eden Başkan Trump bu konularda yapılan haberlerinse yalan olduğunu belirtti.

İ News ardından Trump’ın bu iddiaların basına sızmasının “gerçek” ve “yasa dışı” olduğunu söyleyerek, kendiyle çeliştiğini yazdı ve Trump’ın şu sözlerini aktardı:

Yani, sızıntılar gerçek. Haberler sahte çünkü haberlerin çoğu sahte.


Bu haberde Amerika’nın Sesi ve BBC Türkçe’den yararlanılmıştır.