Ana SayfaGüncelHDP’den Yıldırım’a soru: Son başbakanların hangisi abidik, hangisi gubidikti?

HDP’den Yıldırım’a soru: Son başbakanların hangisi abidik, hangisi gubidikti?

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Abidik gubidik birtakım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri başbakan olmuş” diyen Başbakan Yıldırım’a “Son dönemdeki başbakanlardan hangisi abidikti, hangisi gubdikti?” diye sordu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliğini savunurken kullandığı “Abidik gubidik birtakım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri başbakan olmuş” sözlerini değerlendirdi.

Yıldırım’ın bu ifadelerini “Her geçen gün de kendilerini gerek yurt içinde gerek yurt dışında komik duruma düşünecek ifadeler kullanıyorlar” diye değerlendiren Yıldırım, Başbakan’a “Son dönemdeki başbakanlardan hangisi abidikti, hangisi gubdikti?” diye sordu.

HDP’li Yıldırım şöyle konuştu:

Başbakan geçen gün, ‘Abidik gubidik başbakanlar çıkıyor’ dedi. Biz de soruyoruz son başbakanların hangisi abidikti, hangisi gubidikti? 94 yıllık cumhuriyet tarihinin 6’da birinde siz vardınız. Türkiye toplumu da merak ediyor, kim abidik kim gubidik?

Yıldırım ne demişti?

Başbakan Binali Yıldırım, Sinop’taki referandumu anayasa değişikliği ile ilgili detaylara değinmiş ve mevcut sistemle değişiklik arasında kıyaslamalar yapmıştı.

Yıldırım buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş.

  Yıldırım: Abidik gubidik işler oluyor, hiç aklınıza gelmeyenler Başbakan oluyor