Ana SayfaDünya‘FIRAT’IN GAZABI’ | Rakka kent merkezine operasyon ‘an meselesi’, siviller güvenli bölgelere alınıyor

‘FIRAT’IN GAZABI’ | Rakka kent merkezine operasyon ‘an meselesi’, siviller güvenli bölgelere alınıyor

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarının Rakka’ya yönelik operasyonu hızla sürüyor. Kuzey ve doğudan kuşatmaya alınan kente batıdan 3 kilometre mesafe uzaklık var. Bölgedeki kaynaklar kent merkezine yönelik operasyonun başlamasının ‘an meselesi’ olduğunu belirtiyor. Siviller ise operasyondan zarar görmesin diye güvenli alanlara yerleştiriliyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon devam ediyor.

Savaşçılar geçtiğimiz günlerde Rakka’nın batısındaki el Mansura kasabasını IŞİD’den almıştı.

Üç koldan Rakka’ya

El Mansura ve Azadi Barajı’nın kurtarılması ile Rakka ve diğer Suriye kentleri arasındaki bağlantı kesilirken, DSG savaşçıları adım adım Rakka kent merkezine ilerliyor.

Rakka’ya kuzey, doğu ve batıdan ilerleyen savaşçılar, kuzeyden El Esadiye köyünü de alarak kente 2 kilometreye kadar yaklaştı.

Doğudan kente bir kilometre, batıdan ise 3 kilometre mesafede bulunan DSG ile IŞİD arasında bu cephede şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

dihaber’in bölgedeki muhabiri Nazım Daştan, doğu ve kuzeyden kuşatmalarını tamamlayan savaşçıların, batıdan da kent kuşatmasını tamamlamayı hedeflediğini söylüyor.

Bu kapsamda DSG savaşçıları, IŞİD’in kendilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların merkezi konumundaki iki kasabayı (Kahtaniye ve Hatuniye) temizlemiş durumda.

Bu alanda köylere yönelik operasyonların tamamlanması halinde ise kente yönelik operasyonun başlaması bekleniyor.

Öyle ki DSG’liler Rakka etrafında mevzilenmeye devam ederken, ağır silahlar da kent etrafında koşullandırılmış durumda.

Siviller güvenli alanlara taşınıyor

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları, alanda bulunan sivilleri zarar görmemeleri için güvenli alanlara taşıyor.