Ana SayfaGüncelAKP’li Dağ’dan OHAL ‘kıyaslaması’: Güneydoğu’da görmüyorsun, Paris’te ben bizzat gördüm

AKP’li Dağ’dan OHAL ‘kıyaslaması’: Güneydoğu’da görmüyorsun, Paris’te ben bizzat gördüm

HABER MERKEZİ – Muhalefetin OHAL eleştirilerine ilişkin konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Fransa ve Türkiye’deki OHAL’i kıyasladı. Dağ, “Karaburun’un caddesinde, sokağında yürürken OHAL’i gösterecek bir hareket var mı? OHAL’i Güneydoğu’da görmüyorsun ama Paris’te Eyfel Kulesi’nin önünde ben bizzat geçen sene gördüm” dedi.

Bir yılını dolduran Olağanüstü Hal’le (OHAL) ilgili eleştirilere AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan ilginç bir kıyaslama yaparak yanıt verdi.

Dağ, Fransa ve Türkiye’deki OHAL’i kıyasladı ve OHAL’in Güneydoğu’da görülmediğini ama Paris’te görüldüğünü söyledi.

İzmir’de katıldığı bir programda konuşan Dağ şunları söyledi:

OHAL devletin içine çöreklenmiş bu yapıyı ortadan kaldırmak için. Karaburun’un caddesinde, sokağında yürürken OHAL’i gösterecek bir hareket var mı? OHAL’i Güneydoğu’da görmüyorsun ama Paris’te Eyfel Kulesi’nin önünde ben bizzat geçen sene gördüm. Eline almış silahı asker orada geziyor. Fransa neden OHAL kararı aldı. DEAŞ orada terör eylemi yaptığı için. Devletin içinde DEAŞ’çılar yok ki devletin içinde onları ihraç etsin. Tedbir olarak böyle bir şey uyguluyor. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok, bunu da yapmıyoruz zaten.