Ana SayfaÇalışma YaşamıReal Market işçilerinden boykot çağrısı: ‘Alışveriş yapma zulme ortak olma’

Real Market işçilerinden boykot çağrısı: ‘Alışveriş yapma zulme ortak olma’

HABER MERKEZİ – ‘Hileli iflas’ yolu ile hakları ellerinden alınan Real Market işçileri yaptıkları eylem ile yurttaşlara “Alışveriş yapma zulme ortak olma” diyerek boykot çağrısında bulundu.

Real Market işçileri ‘hileli iflas’ yolu ile haklarını gasp etmekle suçladıkları Beğendik ve Metro Hipermarketlerini Ümraniye’de bulunan Metro Gruba bağlı Media Markt Alemdağ Şubesi önünde protesto etti.

“Metro ve Media Markt tüm mağazaları mücadeleme alanımızdır” yazılı bir pankart açan işçiler “Metro ve Beğendik’e haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz” yazılı önlükler giydi.

“Metro şaşırma sabrımızı taşırma” ve “Alışveriş yapma zulme ortak olma” sloganları atan işçiler yurttaşlara bu marketlerden alışveriş yapmamaları çağrısında bulundu.

‘Çalınan emeğimizi istiyoruz, alacağız’

İşçilerin eylemi süresince Media Markt yetkilileri kapıları kapatırken, polis şubeyi ablukaya aldı.

Eylemde konuşan Real Hipermarket işçisi Ahmet Fazıl Şahin, aylardır hakları için eylem yaptıklarını ifade etti ve şunları söyledi:

Eylemlerimiz zaferle sonuçlanıncaya kadar ve haklarımızı alana kadar Metro ile Beğendik’in tüm mağazalarında eylemlerimiz sürecek. Kaybolan yıllarımızı, çalınan emeğimizi istiyoruz, alacağız.

‘Halkımızı zulme ortak olmamaya çağrıyoruz’

17 yıl Real Market’in Kartal Şubesi’nde çalışan Sevgi Kıpçay ise 17 yıllık gasp edildiğini belirterek “Halkımızı Media Markt’ten alış veriş yapmamaya zulme ortak olmamaya çağırıyoruz” diyerek boykot çağrısını tekrarladı.

İşçiler eylemlerini mücadelelerinin devam edeceğini belirterek sonlandırdı.

Previous post
Kenya seçimleri: Çıkan çatışmalarda bir kişi yaşamını yitirdi, en az sekiz kişi yaralandı
Next post
Gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı