Ana SayfaDünyaMısır’daki saldırıda ölü sayısı 305’e ulaştı

Mısır’daki saldırıda ölü sayısı 305’e ulaştı

HABER MERKEZİ – Mısır’ın Sina yarımadasındaki bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 305’e ulaştı.

Mısır’da, Sina yarımadasının kuzeyindeki El Ariş kentinin batısında bir camiyi hedef alan bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 305’e ulaştı.

Cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırıda, bombalamanın ardından cemaatin üzerine ateş de açıldığı kaydedildi.

Saldırganların olaya müdahale için gelen ambulanslara da ateş açtığı bildirildi.

BBC Türkçe’deki habere göre Mısır ordusundan yapılan açıklamada, “terörist hedeflere” hava saldırısı düzenlendiği aktarıldı.

IŞİD’le çatışmalar

Mısır güvenlik güçleri Sina yarımadasının kuzeyinde son yıllarda IŞİD’le çatışma halinde.

IŞİD 4 yıl içinde bu bölgedeki saldırılarında yüzlerce polis ve asker öldürdü.

HDP’den açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Mısır’daki insanlık düşmanı saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yaşamını yitirenler için başsağlığı dileyen Kemalbay, şunları ifade etti:

Mısır’ın Ariş kentindeki bir camide Cuma namazı sırasında düzenlenen ve 250’den fazla insanın ölümüne sebep olan katliamı en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.

Hayatını kaybedenlere rahmet, aileleri ve yakınları başta olmak üzere Mısır halkına başsağlığı diliyoruz.

Ne yazık ki, Mısır’ın Sina Yarımadası, IŞİD’in Suriye ve Irak dışındaki en etkin bölgelerinden biri olmaya devam ediyor. Son yıllarda Mısır’da giderek artan saldırılarından da anlaşılabileceği üzere, bu barbar ve insanlık düşmanı anlayışı besleyen yeni bir cephe oluşmuş durumdadır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, topluma insanlık düşmanı anlayışları dayatan, sivil halka yönelik şiddeti ve saldırganlığı olağanlaştıran her türlü yapının karşısında demokrasiyi ve özgürlüğü esas alan bir duruşla dayanışmayı sürdürmekten vazgeçilemez.

Bugün özellikle Ortadoğu’da bir arada yaşamayı, eşitliği, karşılıklı saygıyı ve hoşgörü kültürünü savunan tüm kesimlerin sınır tanımaksızın birlikte hareket etmesinin zamanıdır.

Bu vesileyle bir kez daha Mısır halkının acısını paylaşıyoruz. İnsanlık düşmanı anlayışlara karşı direnen tüm kesimlerle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Başbakan Binali Yıldırım da dün yaptığı açıklamada, “Bu mudur İslam, bu mudur insanlık” sözleriyle saldırıya tepkisini dile getirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2011'den bu yana: Suriye'deki savaşta 340 binden fazla insan öldü
Sonraki Haber
Taziyede 'barış' konuşuldu: 7 vekile 'cenaze soruşturması' sürerken HDP'li Önder'den aileye ziyaret