Ana SayfaGüncelErdoğan: Esed katildir

Erdoğan: Esed katildir

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad’a ‘katil’ dedi ve “Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadık. Zulmetmedik ve zulmedenlerle beraber olmadık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep’te partisinin il kongresi öncesi açıklamalarda bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a ‘katil’ diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şu anda Suriye’de eğer Esed’den bahsediliyorsa, Esed katildir. Zira, 1 milyona yakın vatandaşını öldüren bu değil mi? Kimyasal silahlarla, bunun yanında bütün konvansiyonel silahlarla kendi vatandaşını öldüren bu değil mi? Biz hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadık. Zulmetmedik ve zulmedenlerle beraber olmadık. Şu anda da bunu yapıyoruz. Bugün biz Afrin’e gittiysek bunun için gidiyoruz, bunun için de devam edeceğiz.”

Ankara-Şam temasına yeşil ışık yakılmıştı

21 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin’e intikal eden Suriye ordusuna bağlı birliklerin durumuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, “Ankara-Şam teması” için de ilk kez yeşil ışık yakmıştı.

Kalın, “Bizim doğrudan resmi temasımız söz konusu değil. Fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde, belli sorunları çözmek için ilgili birimlerimiz, yani kastettiğim istihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir” demişti.


Türkiye’den Esad’la görüşmeye yeşil ışık: İstihbarat birimlerimiz temas kurabilir