Ana SayfaDünyaRus askeri uzman: İdlib’de savaş uçağını Türkiye yanlılarının vurduğu gayet açık

Rus askeri uzman: İdlib’de savaş uçağını Türkiye yanlılarının vurduğu gayet açık

HABER MERKEZİ – Suriye’nin İdlib kentinde Cumartesi günü Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan askeri uzman Popov, “Türkiye yanlısı militanların Rus uçağını vurduğu gayet açık. Bu hamlelerin arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun ahbap çavuşları var” dedi.

Suriye’nin İdlib bölgesinde Cumartesi günü Rusya’ya ait Su-25 tipi bir savaş uçağı düşürülmüş, pilotu da silahlı gruplarla girdiği çatışmada yaşamını yitirmişti.


Rusya: İdlib’de savaş uçağımız düşürüldü


Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın taşınabilir hava savunma sistemiyle vurulduğunu açıklamıştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre savaş uçağının düşürülmesi Rus basınında da geniş yer bulurken, yapılan bazı yorumlarda Türkiye suçlandı.

Nezavisimaya Gazeta’ya konuşan askeri uzman Vladimir Popov konuyla ilgili “Türkiye yanlısı militanların Rus uçağını vurduğu gayet açık. Bu hamlelerin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ahbap çavuşları var” dedi.

Novaya Gazeta’da yer alan haberde ise “Rus Su-25 savaş uçağını Türkiye’nin kontrolündeki militanlar mı yoksa kontrolden çıkanlar mı vurdu? Rus uçağının vurulması Soçi’de 29-30 Ocak’taki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin sonuçlarından memnun olmayan ÖSO’nun komutanlarının özel operasyonu olduğu fikri de dışlanmamalı” yorumunda bulunuldu.

Rossiyskaya Gazeta’daki haberde de “Hem Suriyeli muhalifler hem de El Nusra Cephesi üyelerinin kontrolünde olan İdlib bölgesinde sorumluluk hudutları açık değil. Her ikisi de uçağımıza saldırmış olabilir. Ancak Savunma Bakanlığı’nın mesajından bunu yapanın ‘El Nusra teröristleri’ olduğu anlaşılıyor” denildi.

Previous post
İstanbul’daki otobüs kazaları: Uzmanlara göre ‘fren patladı’ yalan; nedeni eksik eğitim, ihmal ve çalışma koşulları
Next post
Bilim insanlarından uyarı: Bazı bölgelerde insanlığın sonu gelebilir