Ana SayfaDünyaİsrail askerlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” beşinci haftasında

İsrail askerlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” beşinci haftasında

HABER MERKEZİ – Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” İsrail askerlerinin saldırısına rağmen beşinci haftasında. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada gün içerisinde en az 25 kişinin yaralandığı açıklandı.

Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” beşinci haftasında devam ediyor.

Al Jazeera’nin haberine göre 30 Mart’tan bu yana İsrail askerinin saldırılarına rağmen her Cuma günü düzenlenen yürüyüşe bugün de binlerce Filistinli katıldı.

İsrail askerleri, Filistinlilere mermi ve biber gazıyla saldırırken, Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada eylemcilerden en az 25’inin yaralandığı açıklandı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komiseri Zeid Ra’ad El Hüseyin ise, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırısını kınadı, ölümlerden İsrail askeri ve polisinin sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

Son dört haftada 42 kişi öldürülmüştü

Filistinlilerin, “Toprak Günü” olarak andığı 30 Mart tarihinden itibaren dört haftadır Cuma günleri düzenledikleri yürüyüşe İsrail askerleri saldırmıştı.

Saldırılar sonucu şu ana kadar 42 kişi yaşamını yitirirken, hayatını kaybedenler arasında üzerinde “PRESS” (Basın) yazılı yeleği bulunan Yasir Murteca ve Ahmet Abu Husseyin isimli gazeteciler de vardı.

Gazeteciler, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirmişti.

1976’da topraklarına el konulmasını protesto eden 6 Filistinlinin öldürülmesinin yıl dönümünde başlatılan yürüyüşün Nakba (Felaket) Günü olarak anılan 15 Mayıs’ta sona ermesi planlanıyor.




Önceki Haber
LGBTİ aktivisti Ömer Tevfik Erten ile "Burçak" sergisi üzerine
Sonraki Haber
Van’da tüm eylem ve etkinlikler 1 ay süreyle yasaklandı