Ana SayfaEkonomiMorgan Stanley’den dolar kuru tahmini: Son çeyrekte 5 lirayı aşacak

Morgan Stanley’den dolar kuru tahmini: Son çeyrekte 5 lirayı aşacak

HABER MERKEZİ – 24 Haziran seçimlerinin ardından dolar/TL kuruna ilişkin ilk tahminini açıklayan yatırım bankası Morgan Stanley, kurun son çeyrekte 5’in üzerine çıkacağı öngörüsünde bulundu. Banka, ekonomik büyümede de yavaşlama beklediklerini belirtti.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, 24 Haziran seçimleri sonrası dolar/TL (Türk Lirası) kuruna ilişkin ilk tahminini açıkladı.

Cumhuriyet’in Bloomberg HT’den aktardığı habere göre Morgan Stanley, yılın son çeyreğinde dolar/TL kurunun 5 seviyesini aşarak, 5,05 seviyesine yükseleceği öngörüsünde bulundu.

Bankanın öngörülerine göre bu yılın üçüncü çeyreğinin sonunda dolar/TL kuru 4,90 seviyesinde olacak.

Öte yandan önümüzdeki yıl dolar/TL kurunun kademeli olarak gerileyeceği tahminine yer verilen değerlendirmede, 2019 yılının ilk çeyreğinin sonunda kurun 5 seviyesinde, yılın ikinci çeyreğinde ise 4,85 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği açıklandı.

Ancak bankaya göre dolar/TL kuru, 2019 yılının sonunda yeniden 5 seviyesinin üzerini görecek.

‘Ekonomik büyüme yavaşlayacak’

Morgan Stanley, Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Banka, 2018’in ikinci çeyreğinden itibaren ekonomide büyümenin yavaşlamasını beklediklerini bildirirken, ekonomideki büyümenin yüzde 4 civarına veya altına gerileyeceğini öngördüklerini belirtti.

Türkiye için 2018 yılı büyüme tahminini yüzde 4,2 olarak sürdüren Morgan Stanley, bu tahmin için risklerin açık bir şekilde aşağı yönlü olduğunu vurguladı.

Previous post
Göbeklitepe UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi
Next post
Sivas Katliamı anma programı açıklandı