Ana SayfaGüncelSiyasetçi İbrahim Ayhan yaşamını yitirdi

Siyasetçi İbrahim Ayhan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – HDP’de üç dönem milletvekilliği yapan İbrahim Ayhan, Irak Kürdistan Bölgesi’nde gece geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. HDP Eş Başkanlarınca yapılan açıklamada, “Normal bir ölüm olarak görmüyoruz. Hakka, hukuka, vicdana sığmayan bir yargı şiddetinin, bir iktidar anlayışının yol açtığı bir ölümdür” denildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin eski milletvekili İbrahim Ayhan yaşamını yitirdi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde gece saat 01.00’de Ayhan’ın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği bildirildi.

Haberi doğrulayan eşi Rezan Ayhan, Irak Kürdistan Bölgesi’ne giderek cenazeyi alacak.

İbrahim Ayhan, Urfa’da toprağa verilecek.

HDP: Mücadele arkadaşımızı kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, hayatını kaybeden İbrahim Ayhan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Yazılı yapılan açıklamada, “Ömrünü, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine adayan, bu uğurda ağır bedelleri büyük bir cesaretle karşılayan, mücadele arkadaşımızı genç yaşta kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Kendisine rahmet; ailesine, sevenlerine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından yaşamını yitiren HDP’li İbrahim Ayhan için yayınlanan başsağlığı mesajında ise “Mücadeledeki duruşu, kararlılığı,  halkımıza olan bağlılığı, demokrasiye olan inancı, saygın ve mücadeleci kişiliği her zaman bizlere yol gösterecek” diye belirtildi.

HDP Eş Başkanları: Normal bir ölüm olarak görmüyoruz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de Ayhan’ın ölümünü ‘normal bir ölüm olarak görmediklerini’ ifade etti.

Ayhan’ın uzun yıllar cezaevinde kaldığını hatırlatan Buldan,  “Milletvekilliği yaptığı dönemde de aldığı cezalardan dolayı milletvekilliği düşürülmüştü. Ağır sağlık sorunları yaşayan, tedavisini Türkiye’de gerçekleştiremeyen, tedavi olmak için Hewler’e (Erbil), sürgüne giden ve orada yaşamını yitiren bir arkadaşımızdır” diye konuştu ve şöyle devam etti:

“Kürtlere reva görülen; ya sürgün ya ölüm ya cezaevidir. İbrahim arkadaşımız da sürgünde yaşamını yitirmekle karşı karşıya kalmıştır. Kürtlere reva görülen budur. Hiçbir Kürt bunu isteyerek yapmaz. Ne ölümü ne cezaevini ne sürgünü seçer. Ailesini çocuklarını, yuvasını, topraklarını, yoldaşlarını bırakarak sürgüne mahkum olan arkadaşımız ne yazık ki Hewler’de yaşamını yitirdi.”

Buldan’ın ardından söz alan Temelli de, “Normal bir ölüm olarak görmüyoruz. Hakka, hukuka, vicdana sığmayan bir yargı şiddetinin, bir iktidar anlayışının yol açtığı bir ölümdür” dedi.

Tutuklanmıştı

TBMM 24, 25 ve 26’ncı dönem milletvekilliği yapan İbrahim Ayhan, 5 Ekim 2010’da ‘KCK davası’ kapsamında tutuklanmış, 3 Ocak 2014’te Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali iddiasıyla yaptıkları başvuruyu haklı bulması sonucu tahliye edilmişti.

Previous post
"Türksat'ta yeniden yayın yapabilmenin tek yolu var, o da iktidarın değişmesi"
Next post
En çok hekimler hedef alındı: Son beş yılda 60 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı