Ana SayfaGüncelHDP Elazığ heyeti: Gelen yardımlar AKP’li başkanların yakınlarına verilmiş

HDP Elazığ heyeti: Gelen yardımlar AKP’li başkanların yakınlarına verilmiş

HABER MERKEZİ – Elazığ depreminin ardından bölgede incelemelerde bulunan HDP heyeti, gittikleri 60 köye yardımların ulaşmadığını belirterek, “Gelen yardımlar da AKP ilçe başkanları tarafından sadece kendi yakınlarına verilmiş” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Dilşah Canbaz, Şevin Coşkun, Erdal Aydemir, HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan’dan oluşan HDP heyeti, depremin ardından bölgede yaptıkları incelemelere dair izlenimlerini düzenledikleri basın toplantısıyla paylaştı.

HDP Elazığ İl Örgütünde düzenlenen toplantıda açıklama yapan Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Elazığ’da 60 köyü ziyaret ettiklerini, halkın ciddi sorunlar yaşadığını, bu anlamda ihtiyaçların giderilmediğini kaydetti.

Kaplan, depremin sarsıntılarının devam ettiğini yineleyerek, özelikle gıda ve barınma ihtiyaçları olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kayyum atanmayan 27 belediyelerinin bugün itibariyle kentte dayanışma amacıyla her türlü ihtiyacın giderilmesi için çalışmalar başlattığını ifade eden Kaplan, bu anlamda duyarlı herkesi Elazığ’a dayanışmaya çağırdı.

Kaplan’dan sonra söz alan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise depremden kaynaklı yıkılan birçok bina ve evin daha önce hasar tespitinin yapılmasına rağmen herhangi bir önlemin alınmadığını gözlemlediklerini söyledi ve ekledi:

“Örneğin Gezin’de yıkılan bina daha önce 2011 yılı depreminde ağır hasarlı tespit edilmiş. Ancak buna rağmen herhangi bir girişimde bulunulmamış. Binanın AKP’li bir vekil tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Bu da ne yazık ki şimdiki depremde 4 kişinin yaşamına mal oldu. Bunun önlemini almayanlar sorumludur.”

Sivrice ve Maden’de 60 köyde incelemelerde bulunduklarını, yolların kapalı olmasından kaynaklı ulaşamadıkları köylerde de telefon üzerinden bilgi aldıklarını vurgulayan Acar Başaran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örneğin Çevrimlitaş köyüne şimdiye kadar herhangi bir yetkili kimse uğramamış. Burada 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Oradaki cenazeleri ve yaralıları da halk kendi imkanlarıyla çıkarmış.”

60 köye yardımlar ulaşılamamış

Elazığ’da 2007’de depreminden bu yana önlem alınmadığını gözlemlediklerini belirten Acar Başaran, “Sivrice Camisi hasarlı olmasına rağmen önlem alınmadı. Ulaştığımız 60 köye yardımlar ulaşılamamış. Gelen yardımlar da AKP ilçe başkanları tarafından sadece kendi yakınlarına verilmiş” dedi.

Elazığ merkezde cemevlerinin deprem toplanma alanları haline geldiğini kaydeden Acar Başaran, “İnsanların gidebileceği yerleri olmadığı için burayı tercih ediyor” diyerek, halkın temel talebinin çadır ve ısıtıcılar olduğunu, yine gıda ile kadın ve çocuklara yönelik ihtiyaçların giderilmesi için tespitlerde bulunduklarını söyledi.

Öte yandan konuyla ilgili BBC Türkçe’ye konuşan AKP Sivrice İlçe Başkanı Cemal Babür, yardımların belediyeye gittiğini, belediye eliyle de dağıtıldığını öne sürdü.


Elazığ depremi: Yaşamını yitirenlerin sayısı 35’e yükseldi

Selahattin Demirtaş’tan deprem mesajı

Erdoğan’dan sosyal medya tepkisi: Depremi durdurma şansınız var mı?

Kılıçdaroğlu: Bu ortamda siyasi polemiklerden uzak durulmalı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Selahattin Demirtaş'tan deprem mesajı
Sonraki Haber
Van'da yangın: 3 ve 4 yaşlarındaki iki kardeş yaşamını yitirdi