Ana SayfaDünyaCorona virüsü: Ölenlerin sayısı artıyor, dünya teyakkuzda

Corona virüsü: Ölenlerin sayısı artıyor, dünya teyakkuzda

HABER MERKEZİ – Çin’de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80’i aştı. Şimdiye dek Çin dışında hayatını kaybeden yok ancak dünya ülkeleri teyakkuzda.

Çin’de tespit edilen ve ciddi akciğer rahatsızlıklarına yol açan yeni virüs Corona nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı yükseliyor.

Yetkililer, yaşamını yitirenlerin sayısının 80’i aştığını açıkladı.

Ülkede virüsün bulaştığı toplam kişi sayısı 2 bin 800 olarak açıklanırken, resmi basın kuruluşları, bu kişilerden 300’ünün durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Virüsten etkilendiği varsayılan kişi sayısı 5 bin 794 olarak açıklanırken, bu kişilerle temas ettiklerinden kuşkulanılan 30 bin 453 kişinin gözlem altında tutulduğu ifade edildi.

Şimdiye dek 51 kişi ise tedavi edilerek taburcu oldu.

Fotoğraf: AFP

Çin Ulusal Sağlık Komisyon Bakanı Ma Hiaovei virüsün bulaşma kabiliyetini artırdığını ve enfeksiyonların sayısının artabileceğini dile getirdi.

Virüs hakkında bilinenlerin sınırlı olduğunu belirten Hiaovei, virüsün mutasyonlarının yaratabileceği risklerin de tam olarak bilinmediğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus de Çin’de hükümet yetkilileri ve sağlık uzmanlarıyla bir araya gelerek, salgının önüne geçilmesi için alınacak önlemleri konuşacaklarını kaydetti.

Öte yandan virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için tedbirler de artırılıyor.

Çin Devlet Konseyi, 31 Ocak’ta sona erecek Bahar Bayramı tatilinin 3 Şubat’a kadar uzatılacağı, okul tatilinin de uzatılması için düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Çin dışında 42 hasta tespit edildi

Şu ana dek yurt dışında en az 42 hasta tespit edildi ancak şimdiye kadar Çin sınırları dışında hayatını kaybeden olmadı.

Aralarında ABD ve Avustralya’nın da olduğu virüs, bazı Avrupa ülkelerine de ulaşmış durumda. Türkiye’de de İstanbul’da bir hastada virüse rastlandığı duyurulmuştu.


Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?


DW Türkçe, BBC Türkçe, Karınca

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İyi ki doğdun Çayko!
Sonraki Haber
Irak'ta ABD Büyükelçiliği'ne füzeli saldırı