Ana SayfaDünyaSuriyeli aktivist Raed Fares silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Suriyeli aktivist Raed Fares silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – “Radio Fresh” yayınlarıyla tanınan Suriyeli aktivist Raed Fares, İdlib’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Suriye’de hem Esad rejiminin hem de IŞİD’in hedefindeki aktivist Raed Fares öldürüldü.

Medyascope.tv’nin The Guardian’dan aktardığı habere göre, çarpıcı eylem pankartları ve etkileyici “Radio Fresh” yayınlarıyla tanınan Suriye’nin en önde gelen aktivistlerinden Raed Fares, İdlib vilayetindeki “Devrimin vicdanı” diye anılan Kafranbel kasabasında uğradığı silahlı saldırıda aktivist Hamoud Jneed ile birlikte hayatını kaybetti.

Aynı zamanda iş arkadaşı olan Fares ve Jneed, geçtiğimiz Cuma sabahı kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Bir görgü tanığı suikastı şöyle anlattı: “Katiller iki adamın çalıştığı ofisin önünde bekledi, onları halk pazarından itibaren takip ettiler, arabalarına saldırdılar, sonra kaçmaya çalıştıklarında onları vurdular.”

Fares ve Jneed’in hayatını kaybetmesinin ardından, iki binden fazla insan Kafranbel kasabasında cenazeye katılmak üzere toplandı.

İsmini vermek istemeyen bir arkadaşları, “Raed ve Hamoud için aşırı üzüntü duyuyoruz ve kendimiz için korkuyoruz. Bu planlı bir saldırı, geri kalan aktivistlere susmaları için bir mesaj” dedi.

Habere göre Fares ayrıca, El-Kaide tarafından da kaçırılmış ve serbest bırakılmadan önce birçok işkenceye maruz kalmıştı.

Raed Fares, eğitim, demokrasi, kadın ve çocuklar için yaptığı kampanyalarla biliniyordu.

Previous post
Beş yılda en az 108 öğretmen iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi
Next post
Irak'ta sel: En az 10 kişi yaşamını yitirdi