Ana SayfaGüncelTemelli: Suriye’den sadece ABD değil tüm dış güçler çekilsin

Temelli: Suriye’den sadece ABD değil tüm dış güçler çekilsin

HABER MERKEZİ – ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Sadece ABD değil tüm dış güçler çekilsin” dedi. Temelli 43 gündür açlık grevinde olan Güven için de çağrıda bulundu.

Partisinin Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyareti sonrasında gündeme ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına ve Leyla Güven’in açlık grevine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını ‘aslında taktik bir hamle’ olarak nitelendiren Temelli, “Daha önce de ABD yönetiminin benzer açıklamaları olmuştu” dedi.

Temelli, “Bizim görüşümüz çok net ve açıktır. Suriye’den bütün dış güçler çekilsin. ABD de çekilsin, Türkiye ve Rusya da çekilsin. Bütün dış güçlerin çekilmesi, Suriye halklarının kendi geleceklerine, kaderine karar vermesi bizim önceliğimizdir” diye konuştu.

Leyla Güven çağrısı

Temelli, tutuklu HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 43. gününde devam eden giren açlık grevi eylemine dair de konuştu.

Doktorların açıklamasına işaret eden Temelli, “Güven’in doktorlarının açıkladığı gibi sağlık sorunları var, hızlı kilo kayıpları var, kritik süreç başlamıştır” dedi ve çağrıda bulundu:

“Daha fazla geç kalmadan herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu konuda yapılması gereken aslında Sayın Öcalan’a uygulanan tecridin son bulmasıdır. Bu konuda hızla adım atılabilir, öncelikli adım avukatların bir an önce İmralı’ya gitmesi şeklinde olabilir.”