Ana SayfaGüncelErdoğan: Tehcir başka, katliam başka, kimi aldatıyorsunuz?

Erdoğan: Tehcir başka, katliam başka, kimi aldatıyorsunuz?

HABER MERKEZİ – Bu yıl 24 Nisan’da ilk kez “Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” düzenleyen Fransa’ya tepki gösteren Erdoğan, “Tehcir başka bir şey, katliam başka bir şeydir, kimi aldatıyorsunuz?” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da “Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu”nda konuştu.

Erdoğan, buradaki konuşmasında 24 Nisan’da bu yıl ilk kez “Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” düzenleyen Fransa’ya tepki gösterdi.

“Tehcir başka bir şey, katliam başka bir şeydir, kimi aldatıyorsunuz?” diyen Erdoğan, Fransa’ya tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Ermeni meselesi ve terörle mücadele üzerinden Türkiye’ye insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkışanların hepsi kanlı bir geçmişe sahip. Bugüne kadar Ermeni meselesini kaşıyan hiçbir grup ve devlet, iddialarını arşiv belgeleri ile ispat edememiştir.

“Soykırımların, katliamların, işkencelerin hiçbirisinde bizim dahilimiz bulunmadığı gibi çoğu defa bunun mağduru olduk. 25 sene önce Ruanda’da 800 bin insanı soykırımda kimlerin öldürdüğü aşikardır ve failleri Fransızlardır. Kalkıp bize ders veriyor Fransızlar. Ne dersi veriyorsun? Cezayir’de Ruanda’da yaptığınız katliamları çok iyi biliyoruz. Biz arşivleri sonuna kadar açtık ey Ermeniler varsa arşiviniz siz de açın tüm dünya 3. ülkeler varsa arşivleriniz açın. Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ortalığı bulandıranların hiçbirinin hakikat diye bir derdi olmadığını biliyoruz.”


Fransa’da 24 Nisan “Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” ilan edildi, Ankara tepkili

HDP’den 24 Nisan açıklaması ve araştırma önergesi

Previous post
HDP’den 24 Nisan açıklaması ve araştırma önergesi
Next post
Taksim'de çocuk istismarını protesto eden kadın gözaltına alındı