Ana SayfaGüncelKadın öğrenciler tacizci Eyüp İler’i döverek cezalandırdı

Kadın öğrenciler tacizci Eyüp İler’i döverek cezalandırdı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 7 kadın, sistematik olarak kadınlara cinsel şiddette bulunan Eyüp İler isimli şahsı döverek cezalandırdı. Kadınlar, “Tacizcilere geçit vermeyeceğiz, özsavunma haktır!” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 7 kadın, kendilerine sistematik tacizde bulunan şahsı cezalandırdı.

Kadınlar, tacizci Eyüp İler isimli kişiyi döverek cezalandırdığını, sosyal medya üzerinden açıkladı.

Kadın öğrenciler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Eyüp İler isimli şahsın kadınları taciz ettiğini öğrendik. Bir kadın öğrencinin ardından üst komşusu başka bir kadın öğrenciyi de rahatsız etmiş, kendisini uyarması sonucu çeşitli şekillerde (camdan dışarı gece eşya fırlatarak) rahatsız etmeye devam etmiş. Bu eşya fırlatmaların birinde, park halindeki bir aracın camının kırılması sonucu Eyüp evden çıkartılmıştır

‘Cinsel tacize, zorbalığa karşı ses çıkarıyoruz’

Aynı şahıs, gene öncesinde arkadaş olduğu bir kadının evine giderek ısrarcı konuşma taleplerinde bulunmuştur. Kadın öğrenci arkadaşımız, talebini reddetmesine rağmen ısrarlarını sürdürmüştür. Arkadaşımız zaten bu olay üzerine üniversitenin ilgili birimlerine şikayette bulunmuştur. Halen süreç bu arkadaşımız özelinde devam etmektedir. Gene başka bir öğrenciyi bu sefer üniversitenin yurdunun önünde, üniversite sınırları içinde bağırarak kadın öğrencileri rahatsız etmiş ve olay çıkarmıştır. Öğrenciler imza toplayarak şahıs hakkında rektörlüğe dilekçe verip sikayetçi olmuşlardır.

İfşamızdan sonra farklı kadın öğrencilerden aynı şahısla ilgili taciz haberleri alıyoruz. Arkadaşlarımıza yapılanları kabul etmiyoruz. Cinsel tacize, zorbalığa, tehditkar davranışlara karşı ses çıkarıyoruz. Hayatlarımızın cinsel tacizlerle, cinsel saldırılarla, zorbalıklarla, eril tehditlerle zehir edilmesine izin vermeyeceğiz. Buradayız, birlikteyiz, terk etmiyoruz. Biz değil, tacizci zorbalar gitmelidir.

‘Özsavunma haktır!’

Tüm taciz, zorbalık, tehdite maruz kalmış arkadaşlarımız adına hesap soruyoruz. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 7 kadın sistematik olarak kadınları taciz eden Eyüp İler isimli şahsı döverek cezalandırdı. Tacizcilere geçit vermeyeceğiz, özsavunma haktır!