Ana SayfaGüncelBurcu Çağlayan, şüpheli ölümü öncesi cinsel saldırıya maruz bırakılmış

Burcu Çağlayan, şüpheli ölümü öncesi cinsel saldırıya maruz bırakılmış

HABER MERKEZİ – Antalya’da 7 sene önce balkondan düşerek hayatını kaybettiği iddia edilen manken Burcu Çağlayan’ın bu olaydan önce götürüldüğü bir evde cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Saldırı şüphelilerinden turizmci Başer Ö. hakkında dava açıldı.

Antalya’da 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan 24 Temmuz 2010 tarihinde, İbrahim Tokgöz’ün evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetmişti.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Tokgöz ise ortadan kaybolmuştu.

Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılıp hakkında yakalama kararı çıkartılan İbrahim Tokgöz, 6 yıl sonra ifade vermek için geldiği adliyede tutuklandı.

DHA’nın haberine göre, mahkemede dinlenen tanıklardan bazıları Çağlayan’ın hayatını kaybetmeden kısa bir süre önce götürüldüğü bir evde cinsel saldırıya maruz bırakıldığını anlattı.

Çağlayan ile aynı iş yerinde çalışan ve bu vasıfla dinlenen tanıklardan Yaşar T., şunları söyledi:

Bir gün işe geldiğimde Burcu koltukta uyuyordu. Uyandırdım, beni görünce ağlamaya başladı. Tecavüze uğradığını söyledi. Burcu, ‘Akşam birileri tarafından alındım. Beni İbrahim Tokgöz’e götüreceklerini söylediler. Sabah uyandığımda başka birinin kollarındaydım’ dedi, ama bu kişinin ismiyle ilgili bilgi vermedi.

Tanık beyanlarının dinlenmesinin ardından şüpheli Başer Ö. hakkında, Antalya 2’nci Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Cumhuriyet savcısı sanığın hem hürriyeti tehditten, hem de cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanan Başer Ö., esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak üzere süre talep etti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.