Ana SayfaGüncelTezer Özlü’nün sözü ‘suç delili’ sayıldı

Tezer Özlü’nün sözü ‘suç delili’ sayıldı

HABER MERKEZİ – Üniversite öğrencisi T.K. sosyal medyadaki paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı. T.K.’nin yeğeni ile çektirdiği fotoğraf ve paylaştığı yazar Tezer Özlü’nün “Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi” sözü ‘örgüt propagandası’ suçuna delil olarak gösterildi.

İzmir’de geçen hafta üniversite öğrencisi T.K. sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen T.K. savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yeğeni ile çektirdiği fotoğraf suç sayıldı

dihaber’in haberine göre, T.K., ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılırken dosyada skandal niteliğinde delillere yer verildi.

T.K.’nin yaz tatilinde yeğeni ile birlikte memleketi Dersim’de çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşması suç delili olarak dosyada yer aldı.

Tezer Özlü’nün sözü ‘propaganda’ sayıldı

Bir köyde çekilen fotoğrafta söz konusu “Örgüt propagandası” suçuna kanıt olarak ise, T.K.’nin yeğeninin yaptığı zafer işareti ile üzerine yazılan bir şiir gösterildi.

T.K.’nin çok sayıda kitabı bulunan edebiyatın önde gelen isimlerinden Tezer Özlü’nün “Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi” sözünü paylaşması da söz konusu suça ve tutuklama talebine delil olarak sunuldu.

Bir ‘suç’ da haber paylaşımı

Yine Kürt illerinde süren sokağa çıkma yasakları esnasında gelişmeleri takip eden gazeteci Çağdaş Kaplan’ın twitter üzerinden paylaştığı “Beyaz bayrak taşıyan kadın tarandı” başlıklı haberi de dosyaya eklendi. T.K.’nin haberi paylaşması “terörü ve şiddeti övücü” bir paylaşım olarak nitelendirildi.

Konu hakkında karar veren mahkeme heyeti, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklama talebini reddederek, T.K.’nin yurt dışına çıkış yasağı getirerek adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Karara göre öğrenci olan T.K., her gün ikametine en yakın kolluk birimine giderek imza atacak.

 

Previous post
Kulp Belediyesi’ne de kayyum atandı
Next post
Kesintiye uğramış çocukluk: Kocaeli ve Adapazarı'ndan Buenos Aires'e uzanan yaşamlar