Ana SayfaDünyaCENTCOM Komutanı: Türkiye’nin Kürt güçlere saldırması, IŞİD’e karşı mücadeleyi zorlaştırır

CENTCOM Komutanı: Türkiye’nin Kürt güçlere saldırması, IŞİD’e karşı mücadeleyi zorlaştırır

HABER MERKEZİ – CENTCOM Komutanı Joseph Votel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin bir sonraki hedefinin Mınbiç olduğunu açıklamasının ardından dikkat çekici bir açıklamada bulundu. 

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türkiye’nin Suriye’nin Mınbiç kentinde bulunan Kürt güçlere saldırmasının IŞİD’e karşı mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti.

Sputnik haberine göre Foreign Policy dergisine konuşan Votel, söz konusu gelişmenin bölgede ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin faaliyetlerini etkileyebileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında Türk ordusunun Bab’ın ardından ‘Mınbiç’e yönelecek’ açıklaması yaptı.

Votel’in bu açıklamasının Erdoğan’ın sözlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

CENTCOM Komutanı Votel, Suriye’de ABD destekli güçler ile Türk ordusu arasında çatışma yaşanmasını önlemek için Ankara ile ‘kapsamlı işbirliği’ yaptıklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan resmi temaslarda bulunacağı Pakistan’a hareketi öncesi konuştu.

Erdoğan, bir sonraki hedefin Mınbiç olduğunu söyledi.