Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Evet’in anlamını açıkladı: Hızlı tren demektir, havalimanlarının artması demektir

Erdoğan ‘Evet’in anlamını açıkladı: Hızlı tren demektir, havalimanlarının artması demektir

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, referanduma ilişkin yaptığı açıklamada, “Evet demek yüksek hızlı tren demektir. Evet demek, havalimanlarının artması demektir” ifadesini kullandı. Erdoğan idam konusunda ise “Gerekirse onun için de bir referandum yaparız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’da katıldığı toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu ve idam konuları vardı.

Referanduma ilişkin “Biz gelene kadar yüksek hızlı tren var mıydı memlekette? Evet demenin ne anlama geldiği ortaya çıkıyor mu? Evet demek yüksek hızlı tren demektir. Evet demek, havalimanlarının artması demektir” ifadesini kullanan Erdoğan, idam konusunda ise “Gerekirse onun için de bir referandum yaparız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

Söz konusu hizmet olduğunda “Durmak yok, yola devam” diyoruz. 16 Nisan’a hazır mıyız? Maşallah. Kardeşlerim, Rabbim bu ülke için, bu millet için taş üstüne taş koyan herkesten razı olsun. Efeler, yörükler, kardeşlerim, Manisa her dönemde bu coğrafyanın üreten eli, düşünen beyni, savaşan kolu, yürüyen bacağı olmuştur. Şehrimizin 2015 yılından bu yana terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Son El Bab operasyonunda da Manisa’nın 3 gazisi bulunuyor. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet diliyoruz.

16 Nisan’da hepimize büyük görevler düşüyor. Ana muhalefet ve onun malum takıntıları var ya. “Bunlar rejimi değiştirecek” diyorlar. Rejim sorunumuz yok bizim, yok. Bizim şu an yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı birleştiriyoruz. Güçlü bir yürütme oluşturuyoruz. Ya bunlara beş tane koyun verin, kaybedip gelirler.

Bu millet, yatanı da görüyor, çalışanı da görüyor. 25 tane havalimanımız vardı, şimdi 59 tane havalimanımız var. Ah kardeşlerim, işte 16 Nisan’da “Evet”, bunların devamı demektir. Daha da ileri, daha da ileri demektir. İşte o da nedir? Biz gelene kadar yüksek hızlı tren var mıydı memlekette? Evet demenin ne anlama geldiği ortaya çıkıyor mu? Evet demek yüksek hızlı tren demektir. Evet demek, havalimanlarının artması demektir. Evet demek, dünyanın en büyük havalimanına bu ülkenin sahip olması demektir. İşte önümüzdeki yıl ilk etabını açıyoruz. Yılda inşallah 150 milyon kapasiteli havalimanına sahip oluyoruz, ne zaman? 2023’te. Önümüzdeki yıl 90 milyon yolcu kapasiteli etabı bitecek. İzmir’de doğru dürüst havalimanı yoktu. Adnan Menderes’i kim yaptı ya? Biz yaptık, biz.

Ben şuna inanıyorum, idam talebi parlamentoya gelecek. Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı, anayasa değişikliği gerektiriyor. İşte ayın 16’sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse, şimdiden bir şey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa anayasa değişikliği için bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. İnşallah onun için de ne yaparız, yine millete gideriz.