Ana SayfaGüncelBaşbakan Yıldırım: Erdoğan’ı partiye davet edeceğiz

Başbakan Yıldırım: Erdoğan’ı partiye davet edeceğiz

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım, adına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ denilen ‘başkanlık’ sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa değişikliği oylamasına ilişkin “Resmi sonuçlar ilan edildikten sonra kurucu başkanımızı partiye davet edeceğiz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grup Toplantısı’nda konuştu.

16 Nisan’da yapılan referandum sonuçlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Yürürülüğe girecek konulardan bir tanesi Cumhurbaşkanımızın AK Parti’yle ilişiğinin yeniden kurulmasıdır. Resmi sonuçlar ilan edildikten sonra kurucu başkanımızı partiye davet edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

Teşekkürün en büyüğü kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin önünün açacak bu tarihi değişimi büyük bir kararlılıkla savundu. O milletimize inandı güvendi, milletimiz de ona inandı, güvendi.

Bu değişiklile birlikte bazı konular hemen yürürlüğe girecek. Önce yürürülüğe girecek konulardan bir tanesi HSYK’nın yapısı, diğer bir konu da yargıda birliğin sağlanmasıdır, askeri birlik tamamane sona erdirilecek. Diğer bir husus da Cumhurbaşkanımızın AK Parti’yle ilişiğinin yeniden kurulmasındır. Resmi sonuçlar ilan edildikten sonra kurucu başkanımızı partiye davet edeceğiz.

İstisnasız tüm vatandaşların hukukunu korumak ve savunmak siyasetimizin esası olmaya devam edecek. Bu dava birliğin ve bütünlüğün davasıdır. Bu mesele sen ben meselesi değil, Türkiye’nin meselesidir.

3 madde hemen yürürlüğe giriyor

Adına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ denilen ‘başkanlık’ sistemi için yapılan 18 maddelik Anayasa değişikliği oylaması resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 51.4 “Evet” ile kabul edildi.

Kabul edilen düzenlemeler içerisinde 3 madde hemen yürürlüğe girecek:

  • Hakimler Savcılar Kurulu, 30 gün içerisinde yeniden yapılandırılacak
  • Askeri yargının kaldırılması hemen yürürlüğe girecek
  • Cumhurbaşkanı’nın partiye üyelik hakkı hemen uygulanabilecek.
  Referandumun ardından: 3 madde hemen yürürlüğe giriyor



Önceki Haber
Bahçeli’den YSK’ye çağrı: Açıklama yapmalı, hangi partiden kimler 'Evet' dedi?
Sonraki Haber
AGİT heyeti YSK'ye ön raporunu sundu: Nihai rapor 8 hafta sonra