Ana SayfaGüncelOHAL’de CEZAEVLERİ | Çıplak aramayı reddeden tutukluya falaka ve ölüm tehdidi

OHAL’de CEZAEVLERİ | Çıplak aramayı reddeden tutukluya falaka ve ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – Kilis Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mesut Gökhan’ın çıplak aramayı reddettiği için falakaya yatırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddia edildi.

OHAL’de cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri artarak devam ediyor. Bir hak ihlali haberi de Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’nden geldi.

Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nden Kilis L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Mesut Gökhan adlı siyasi tutuklunun çıplak aramayı reddettiği için işkenceye maruz bırakıldığı iddia edildi.

İddiaya göre gardiyanlar tarafından kıyafetleri yırtılan Gökhan, falakaya yatırıldı. dihaber’in haberine göre ayaklarının üzerine basamayacak hale gelen Gökhan’ın cezaevi yönetimi tarafından hastaneye de sevk edilmedi.

“Cezaevinde bulunan tek siyasi tutuklu”

Gökhan’ın ağabeyi Agit Gökhan, kardeşinin sevk edildiği Kilis Cezaevi’nde tek kişilik hücreye alındığını ve sürekli gardiyanlar tarafından darp edildiğini söyledi.

Kardeşinin 20 gün önce bu cezaevine sevkedildiğini söyleyen Gökhan, cezaevinde bulunan tek siyasi tutuklunun kardeşi olduğunu kaydetti.

Gökhan, kardeşinin maruz bırakıldığı işkenceyi şöyle anlattı:

Kardeşimle görüştüğüm zaman kardeşimin ayakları mosmor olmuştu. Falakaya yatırdıkları için ayaklarının üzerine basamıyordu. Buna rağmen kardeşim hala tek kişilik hücrede tutuluyor.

‘Seni öldürürüz ve kimsenin haberi olmaz’

Kardeşine tek kişilik hücrede ayakta sayımın dayatıldığını bildiren Agit Gökhan, şunları anlattı:

Kardeşim ayakta sayımı ret ettiği için gardiyanlar tarafından sürekli tehdit edildiğini belirtti. Gardiyanlar sürekli olarak, ‘Burada bizim sözümüz geçerli. Biz ne istersek sen yapmak zorundasın. Zaten sesini duyacak arkadaşların da yok. Sözümüzü dinlemezsen seni burada öldürürüz ve kimsenin senden haberi olmaz’ şeklinde tehdit edildiğini aktardı.

‘İntihar süsü verebilirler’

Kardeşinin hayatından endişe duyduğunu Agit Gökhan, “Oradaki gardiyanlar kardeşimi öldürüp, intihar süsü verebilirler. Bundan endişeleniyorum” dedi.