Ana SayfaDünyaAlmanya Maliye Bakanı: Erdoğan yüzyıllardır süren ortaklıkla kumar oynuyor

Almanya Maliye Bakanı: Erdoğan yüzyıllardır süren ortaklıkla kumar oynuyor

HABER MERKEZİ – Hak savunucularının tutuklanması sonrası Almanya ile kriz devam ederken ülkenin maliye bakanı Wolfgang Schaeuble’den de “Erdoğan yüzyıllardır süren Almanya-Türkiye ortaklığıyla kumar oynuyor” açıklaması geldi.

Türkiye’de aralarında Almanya vatandaşı Peter Steudtner’in de bulunduğu insan hakları savunucularının tutuklanmasının ardından Almanya ile Türkiye arasında başlayan kriz sürüyor.

Reuters’ın haberine göre tartışmalara dahil olan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, NATO müttefiklerinin arasındaki tansiyonun yükselmesi üzerine Bild’e verdiği röportajda “Erdoğan yüzyıllar boyu kurulan Almanya-Türkiye bağıyla kumar oynuyor” dedi:

Erdoğan yüz yıllar boyu süren ortaklığı tehlikeye sokuyor. Bizi bağlayan çok fazla dinamik olduğu için böyle şeyler yapması çok üzücü. Fakat şantaja izin vermeyiz.

Ne olmuştu?

İnsan hakları aktivisti Peter Steudtner’in Türkiye’de tutuklanmasının ardından tatilini yarıda keserek Berlin’e geri dönen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye gidecek Almanlara çok dikkatli olmaları çağrısında bulunmuştu.

Gabriel ayrıca Alman şirketlerinin Türkiye’ye yaptıkları ihracata ve yatırımlarına uygulanan Hermes kredi garantisinin gözden geçirileceğini söylemişti.

Gabriel, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye sağladığı mali yardımların ödenmesi konusunda da Avrupalı ortakları ile görüşeceğini açıklamıştı.

Öyle ki bu konuda somut bir açıklama AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn’dan gelmişti.

Hahn, AB’nin Türkiye’ye mülteciler konusunda daha az bağımlı olduğunu söyleyerek, birliğin ‘şantaj’ ile baskı altına alınamayacağını belirtmişti.

Dün de Türkiye ile Almanya arasındaki krize dair tartışmalara dahil olan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya hükümetinin Türkiye’ye karşı açıkladığı yaptırımları desteklediğini söylemişti.


Karınca Dış Haberler