Ana SayfaGüncelİstanbul’da sağanak, dolu ve fırtına: Kurtuluş’ta duvar çöktü, Haydarpaşa’da yangın çıktı, sokakları su bastı

İstanbul’da sağanak, dolu ve fırtına: Kurtuluş’ta duvar çöktü, Haydarpaşa’da yangın çıktı, sokakları su bastı

HABER MERKEZİ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra Marmara Bölgesi başta olmak üzere ülkenin kuzeybatı kesiminde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısının ardından İstanbul’da dolu ve sağanak yağmur etkisini gösterdi. Şiddetli yağışlar nedeni ile Avrasya Tüneli trafiğe kapatılırken, vapur seferlerinde aksaklıklar yaşandı. Haydarpaşa Limanı’nda bir vincin fırtına nedeni ile devrilmesi sonucu yangın çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dolu ve sağanak yağış sonrası yaşananlara ilişkin açıklamasında metrekareye 30 ila 40 kilogram arasında yağış düştüğünü ve  fırtına nedeniyle 228 ağacın devrildiğini, 88 binanın çatısının uçtuğunu belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış uyarısın ardından beklenen yağış akşam saatlerinde İstanbul’da etkisini göstermeye başladı.

İstanbul’un Silivri ve Beylikdüzü ilçelerinde başlayan dolu yağışı ise hayatı olumsuz yönde etkilerken, trafikte de aksaklıklar meydana geldi.

Yenikapı-Havalimanı metrosunun  Yenikapı’dan Bayrampaşa’ya kadar olan kısmını su basarken, vatmanların duraklarda yolculara ‘Aracı acil çıkarmam lazım’ anonsu yaptığı öğrenildi.

Yağış ile birlikte başlayan fırtına nedeni ile vapur seferlerinde aksaklıklar yaşanırken, bir deniz otobüsünün kayalara çarptığı ve yolculara can yeleği dağıtıldığı.

Yağış ve fırtına nedeni ile İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Atatürk Havalimanı’nda da uçuşlarda aksaklılar yaşandı.

Yağış nedeni ile Beşiktaş’ta ise yollarda oluşan su birikintileri nedeni ile yayalar duraklara sığınırken, araç geçişlerine aksaklık yaşandı.

Marmaray’ın internet sitesinde seferlerin geçici olarak durdurulduğu  duyurulurken,  Marmaray hattının duraklarından Ayrılık Çeşmesi’nde yağmur suları tren raylarına aktı.

Beyazıt’ta ise yağmur nedeniyle çok sayıda dükkanı su bastı. Üst katlarda bulunan çok sayıda işyerinin camları ise yağan dolu nedeni ile kırıldı.

Çamlıca Örnek Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Cami’si de yağan dolu nedeniyle hasar gördü. Caminin yıkılan minaresi ön kapıdaki çatının üstüne düştü.

Eyüp’te ise yıldırım düşmesinin ardından yangın çıktı. Palet deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ederken, yangının dumanı kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

Kağıthane’de ise bir depoya yıldırım düşmesi sonucu büyük bir yangın meydana geldi. Yangın yerine çok sayıda itfaiye sevk edilirken, yangına geç müdahale edilmesi nedeni ile deponun büyük bölümünün yandığı öğrenildi.

Katolik Mezarlığı’nın duvarı çöktü

İstanbul’da Şişli Ergenekon Caddesi’nde bulunan, Ermeni Mezarlığı olarak da bilinen Fransız Latin Katolik Mezarlığı’nın duvarı çöktü.

Duvarın çökmesinin ardından bir minibüs ile taksi yıkıntıların altında kalırken, olay yerine yaralanan yurttaşlara müdahale etmek üzere ambulans gönderildi.

Şiddetli yağış nedeni ile Şişli, Feriköy, Bakırköy ve Ataköy’de su baskınları meydana gelirken, sürücülerin araçlarından mahsur kaldığı öğrenildi.

‘Olduğunuz yerde bir saat kalın’

Hürriyet’te yer alan habere göre ise Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat kalın. Anadolu Yakası’ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin’ dedi.

Kadıoğlu yağışa ilişkin şunları kaydetti:

Avrupa yakasında zaten trafik felç olacak. Anadolu yakasındakiler hemen çıkıp evine gitsin. Dünyanın her tarafında meteoroloji radarını vatandaş takip eder, ona göre dışarı çıkayım mı diye plan yapar. Ancak bizim ülkemizde maalesef meteorolojik okur yazarlığı çok düşük. Bunu yükseltmemiz gerekiyor.

228 ağaç devrildi, 88 binanın çatısı uçtu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dolu ve sağanak yağış sonrası yaşananlara ilişkin açıklamasında metrekareye 30 ila 40 kilogram arasında yağış düştüğünü ve  fırtına nedeniyle 228 ağacın devrildiğini, 88 binanın çatısının uçtuğunu belirtti.

 

 

Previous post
İçtüzük değişikliği kabul edildi, Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi
Next post
'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ndeki HDP'lilerden ses çıkarma eylemi