Ana SayfaDünyaDennis Fırtınası: Britanya’da su baskınları, mahsur kalanlar var

Dennis Fırtınası: Britanya’da su baskınları, mahsur kalanlar var

HABER MERKEZİ – Britanya’da etkili olan Dennis Fırtınası nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları ve heyelanlar yaşandı. Polis, bu nedenle bazı yurttaşların mahsur kaldıklarını açıkladı.

Britanya’da Dennis Fırtınası nedeniyle Galler’in güneyi için alarm düzeyi kırmızı seviyesine çıkarılmasının ardından aşırı yağış sebebiyle çok sayıda bölgede su baskınları meydana geldi.

Güney Galler polisi çok sayıda toprak kayması ve su baskını ihbarı aldıklarını, bazı vakalarda mahsur kalan insanlar olduğunu açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Britanya’nın batısındaki Worcestershire kentinde polis yetkilileri bir kişinin Teme Nehri’ne kapılmış olduğundan endişelendiklerini belirtti.

Britanya’yı bir hafta önce etkisi altına alan Ciara fırtınasının halihazırda toprağı suya doyurmuş olmasının, Dennis Fırtınasıyla yağan yağmurun yol açtığı hasarı artırdığı belirtiliyor.

Dennis, bazı bölgelerde mevsim normallerinde bir ayda gerçekleşecek yağışın iki günde yağmasına yol açtı.

Fotoğraf: Zeit

Bölgedeki Crickhowell köyündeki evini ziyaret eden Jessica Falk Perlman isimli yurttaş, Usk Nehri’nin taşması nedeniyle sabah saat 04:00’te itfaiye tarafından uyandırıldıklarını ve bölgeyi terk etmelerinin söylendiğini anlattı.

Perlman, evden çıkmak üzereyken sel sularının binanın girişine kadar geldiğini ve bu yüzden evin üst katına kaçmak zorunda kaldıklarını, giriş katında su seviyesinin tavana ulaştığını söyledi.

Britanya’nın yeni Çevre Bakanı George Eustice, su baskınlarına karşı hazırlıksız olduklarına dair suçlamaları reddetti.

Eustice, iklim değişikliği ve bu tür hava olaylarının daha kuvvetli hale gelmesi nedeniyle ülke genelindeki her bir evi korumalarının mümkün olmayacağını savundu.

Sefer iptalleri

Öte yandan ülkede faaliyet gösteren tren şirketlerinden 19’u Galler, İngiltere ve İskoçya’da çok sayıda seferini iptal etmek zorunda kaldı.

Ülke genelinde bazı otoyollar da aşırı rüzgar ve su baskınları nedeniyle kapatıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da lisenin güvenlik görevlisi, müdürü yaralayıp intihara teşebbüs etti
Sonraki Haber
Alınak'a yöneltilen suçlamalar: Çöp toplamak ve husumetli aileleri barıştırmak