Ana SayfaDünyaAtıkları köpeklerin rengini ‘parlak mavi’ye dönüştürmüştü: Doğayı kirleten fabrika kapatıldı

Atıkları köpeklerin rengini ‘parlak mavi’ye dönüştürmüştü: Doğayı kirleten fabrika kapatıldı

HABER MERKEZİ – Mumbai’deki endüstri bölgesinde atıklarını işlemeden Kasadi Nehri’ne bırakıp nehri boyayarak 11 köpeğin ‘parlak mavi’ tüylere sahip olmasına neden olan bir imalat fabrikası, “havaya, suya ve hayvanlara verdiği zarar” nedeniyle kapatıldı.

Hindistan’daki Maharashtra Eyaleti’nin başkenti Mumbai’de bir imalat fabrikası, işlenmemiş atık ve boyaları fabrikanın yanındaki Kasadi Nehri’ne bıraktı.

Yaklaşık 977 fabrikanın kenarından akan nehrin renginin turkuaza dönmesi ve zehirli madde oranının artması hayvanların zarar görmesine sebep oldu.

Köpeklerin tüyleri ‘parlak mavi’ oldu

Guardian’ın haberine göre hayvanların serinlemek için yüzdüğü nehire giren 11 köpeğin tüyleri ‘parlak mavi’ye döndü.

Taloja Sana Bölgesi’ndeki atık salınımını eleştiren Mumbai Hayvan Koruma Odası başkanı Arati Chauhan, durumun ilk tespit edildiği 11 Ağustos’ta köpeklerin görüntülerini yayınlayarak “Köpeklerin beyaz tüylerinin tamamen maviye dönmesine inanamıyorum. Kirlilik Kontrol Heyeti’ne durumu bildirdik. Artık bu suyun pisliği sadece insanları değil hayvanları, kuşları, sürüngenleri de etkiliyor” demişti.

Çevreyi kirleten fabrika kapatıldı

Yaklaşık on gündür araştırma yapan kurul, köpeklerin renginin değişmesinin “hava ve su kirliliğinden” kaynaklandığını onaylayarak imalat fabrikasının kapatılmasına karar verdi.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Hakikati marjinalleştirmek - Akın Olgun
Next post
Polisin ev baskını esnasında yaptığı hırsızlık polis kamerasında