Ana SayfaGüncelGökçek’ten belediyede anonsla veda konuşması: İstifamı Erdoğan istedi, nasip bu kadarmış

Gökçek’ten belediyede anonsla veda konuşması: İstifamı Erdoğan istedi, nasip bu kadarmış

HABER MERKEZİ – Belediyenin anons sisteminden çalışanlarına veda konuşması yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediğini belirterek, “Neden bu talebi kırmadığımızı da yarın televizyonlardan öğreneceksiniz” dedi.

İstifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin anons sisteminden çalışanlarına veda konuşması yaptı.

“Benim belediye başkanlığından ayrılmamı, Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan talep etti” diyen Gökçek, onu ‘kırmadığını’ belirterek, “Neden talebi kırmadığımızı da yarın televizyonlardan öğreneceksiniz” dedi.

Hürriyet’ten Doğahan Giritlioğlu’nun haberine göre Gökçek’in belediye koridorlarından da duyulan veda konuşması şöyle:

Aslında şuanda yaptığım sizlere bir veda konuşması, 23 yıldan beri beraber olduğumuz arkadaşlarımız var, iyi günlerimiz var, kötü günlerimiz var. Birlikte Ankara’yı inşa ettik. Bugün Ankara modern bir şehirse sizlerin gayreti sayesinde. Bundan dolayı hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Belediye başkanınız olarak sizleri üzdüğüm zamanlarımız olmuştur, ondan dolayı da hepiniz hakkınızı helal edin. Benden yana hakkım helal olsun.

Değerli arkadaşlar, çok güzel işler yaptık, yarın Allah nasip ederse bunları saat 14.00’da yapacağım basın toplantısında enine boyuna anlatacağım. Televizyonlardan izlersiniz inşallah.

Benim belediye başkanlığından ayrılmamı, Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan talep etti, biz de bu talebi kırmayarak, neden talebi kırmadığımızı da yarın televizyonlardan öğreneceksiniz.

Mütevellit belediye başkanlığından ayrılıyorum. 23 sene boyunca 5 sefer seçime girdik, beşinde de Allah’a hamdolsun, sizlerin de gayretiyle bizim de yüzümüzü ak ettiğiniz için bu seçimleri her seferinde kazandık. Ama nasip bu kadarmış. İnşallah bundan sonraki hayatta da bir yerlerde karşılaşmak nasip olur. İnşallah oralarda da görüşürüz. Teker teker ellerinizi sıkamadım, kusura bakmayın ama sıkmış gibi kabul edin. Nasıl olsa bir yerlerde karşılaşırız.

Bundan sonrasındaki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Tekrar hoş bir seda bırakabildiysek teşekkür ediyorum ve size yaşamınızda ailelerizle birlikte mutluluklar diliyorum.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

Kısa bir süre sonra ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istediği belirtilmişti.

Erdoğan konu ile ilgili “Üç belediye başkanının da en kısa sürede istifasını vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak Erdoğan ile Saray’da görüşen Gökçek, “Cumartesi günü istifa edeceğim” demiş, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe de görevini bırakmıştı.

İstifaların yanı sıra AKP teşkilatlarında il başkanlıkları düzeyinde değişimler de yaşanmıştı. Parti tarafından yapılan açıklamalarda AKP’nin Giresun, Niğde, Nevşehir ve Kırıkkale il başkanlarının “Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda” değiştiği duyurulmuştu.

İstifalar ve devam eden değişimlere dair Erdoğan’ın son açıklaması ise “Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık” olmuştu.

 

Previous post
Katalonya tek taraflı bağımsızlık ilan etti
Next post
İHD: Zırhlı araçların karıştığı olaylarda 29 kişi yaşamını yitirdi