Ana SayfaGüncelSarraf Davası’nı takip eden CHP’li Aksünger: Herkesle bir pazarlık yürüyor

Sarraf Davası’nı takip eden CHP’li Aksünger: Herkesle bir pazarlık yürüyor

 HABER MERKEZİ – ABD’de Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu yargılandığı davayı takip eden CHP’li Erdal Aksünger, Rıza Sarraf’ın ‘daha genç bir adama döndüğünü’, Hakan Atilla’nın ‘gergin’ olmadığını gözlemlediğini ifade etti. “Herkesle bir pazarlık yürüyor ortada” diye konuşan Aksünger son olarak, “Yetkililerinin, ‘bizim kurucumuz Emine Erdoğan’ dediğini iddia ettiği TOGEM-DER’e Sarraf tarafından 150’ye yakın yardım yapıldığını” öne sürerek, “Dosyanın içine Emine Erdoğan’ın fotoğraflarını koyanların Sarraf’ın avukatları olduğunu” savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Amerika Birleşik Devletleri’nde Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın tutuklu yargılandığı davayı izledi.

İzlenimlerini partisinin genel merkezinde bir basın toplantısıyla açıklayan Aksünger, şöyle konuştu:

Türkiye’nin girdiği bu sıkıntı içerisindeki bir ayak oyunları da çok net gösteriyor(…)Bu bir şantaj davası kabul. Ama bu, davanın içindeki hepsinin aslında suçsuz olduğu anlamına da gelmez.

Öte yandan Aksünger, Türkiye’nin bir kısmı lobi anlaşmaları, bir kısmı avukatlık anlaşmaları üzere anlaşmalar yaptığını savundu ve ‘Bu davanın ucu patron kimse ona dayanır. Davanın soruşturma dosyasında patron var” diye konuştu.

Sarraf ve Atilla’nın Amerika’ya gitmiş olmasını şüpheli bulduğunu belirten Sünger, “Sarraf’ın, bütün telefon kayıtlarını hiçbir direniş olmadan hatta şifrelerini, kayıtlarının hepsini federallere verdiğini” söyleyerek, bunu ‘garip bir durum’ olarak niteledi ve Hakan Atilla’nın niye ülkeye girişinde değil de dönüşünde tutuklandığını sordu.

Emine Erdoğan’ın dosyadaki fotoğrafları

Aksünger, Emine Erdoğan’ın fotoğraflarını dosya içine koyan kişiler ile ilgili de açıklamada bulundu.

Fotoğrafları koyanın Rıza Sarraf’ın avukları olduğunu iddia eden Aksünger, sözlerine şöyle devam etti:

Ben de garipsemiştim. Emine Erdoğan’ı savcılar mı koymuş bu işin içine diye merak ettim. Araştırınca şunu gördüm; Emine Erdoğan’ı o dosyaya dahil eden Rıza Sarraf’ın avukatları. TOGEM-DER’in yetkilileri tarafından söylenen, ‘Bizim kurucumuz Emine Erdoğan’ diyorlar. 150’ye yakın yardım yapılmış Sarraf tarafından bu derneğe. Dosyanın içine Emine Erdoğan’nın da fotoğrafı konmuş Sarraf’ın avukatları tarafından. Gördüğüm kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti anlaşmalar yapmış bir kısmı lobi anlaşmaları bir kısmı avukatlık anlaşmaları.

Rıza Sarraf’ın ‘çok daha genç bir adama döndüğünü’, Hakan Atilla’nın gergin olmadığını gözlemlediğini aktaran Aksünger, “Herkesle bir pazarlık yürüyor ortada” diye konuştu ve şunları söyledi:

Soru şu; ‘Acaba burada kim mahkum olacak?’ Türkiye mi mahkum olacak? Yoksa gerçekten de bir adalet yüzü görecek de, birileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerindeki o olması gerekirken yapmıyorlar. Orada bir mahkumiyet kararı çıkarsa adaleti biz orada mı arayacağız?

Aksünger son olarak, davada 15 veya daha fazla tanıktan bahsedildiğini ve 27 Kasım saat 9.30’da davanın tekrar başlayacağını ifade etti.