Ana SayfaGüncelSarraf’la görüşen avukat: Savcılıkla işbirliği yaptığı kesinleşti, duruşmada olmayacak

Sarraf’la görüşen avukat: Savcılıkla işbirliği yaptığı kesinleşti, duruşmada olmayacak

HABER MERKEZİ – Rıza Sarraf’la üç hafta önce görüştüğünü açıklayan ABD’de yaşayan avukat Cahit Akbulut, Sarraf’ın savcılıkla işbirliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve 4 Aralık’taki duruşmada Sarraf’ın olmayacağını kaydetti.

ABD’yi dolandırma, İran’a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama, kara para aklamak için komplo kurma ve ABD bankalarını dolandırma suçlamalarıyla 75 yıl hapsi istenen İran ve Türkiye vatandaşı Rıza Sarraf’ın davası gündemdeki yerini koruyor.

Sarraf’ın avukatları geçtiğimiz hafta müvekkillerinden haber alınamadığını belirtmiş, bunun üzerine Türkiye, ABD’ye yazılı bilgi notası vererek Sarraf’ın durumunu sormuştu.

ABD basını ise Sarraf’ın soruşturma savcısı işbirliğine gittiğini bu sebeple de cezaevinden çıkartıldığı iddiasını gündeme getirmişti.

Konu ile ilgili bir açıklama da ABD’de yaşayan avukat Cahit Akbulut’tan geldi.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programının konuğu olan Akbulut, Sarraf’la üç hafta önce bir görüşme gerçekleştirdiğini 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına “etik” olmadığı için girmeyeceğini söyledi.

Akbulut, Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada Sarraf’ın olmayacağını belirtti.

Sarraf’la aynı soruşturmada yargılanan Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın duruşmasına Rıza Sarraf’ın katılmayacağını ifade eden Akbulut, “Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla’nın ismi var” dedi.

Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla’nın isminin olmasının, Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yaptığının kanıtı olduğunu  belirterek, “Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla’nın ismi olduğu için, Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti” dedi.

Duruşmada, Rıza Sarraf’ın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi:

Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın çıkacağı duruşmada, Rıza Sarraf’ın şahit olma ihtimali var. Rıza Sarraf savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla’nın savunmaları çökecek. Rıza Sarraf’ın şahitlik yapması, Hakan Atilla’yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Rıza Sarraf’ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla’nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla’nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rıza Sarraf'tan önce Erdoğan'ın sözcüsünden itiraflar: İran'la bu ticareti yapmak zorundaydık
Sonraki Haber
Büyükada Davası: 'Bu iddianame suçtur, hayatın olağan akışına aykırıdır'