Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kudüs açıklaması: Büyükelçiliğimizi orada açacağız

Erdoğan’dan Kudüs açıklaması: Büyükelçiliğimizi orada açacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Kudüs’te büyükelçilik açacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya İl Başkanlığı Kongresi’nde konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlara değinen Erdoğan, 15 Temmuz gecesi süreci 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’le süreci yönettiklerini söyledi.

Erdoğan, şunları söyledi:

16 saat sonra darbe halledildi. Ümit Paşa ile beraber oradan valimiz ve Enerji Bakanımız’la (Berat Albayrak) birlikte süreci yönettik. Bunların hesabı tutsaydı belki bu kardeşiniz burada olmayacaktı. 15 dakika geç kalsaydık belki o yaptıkları atışlar bizi vuracaktı.

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin de Kudüs’e taşınacağını açıklamasının ardından devam eden tartışmaya ilişkin de konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin Kudüs’te elçilik açacağını söyledi.

Erdoğan konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Evanjelist, siyonist bir anlayış ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ediyor. Biz de sizi tanımıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ni olağanüstü toplantıya çağırdık. Papa hazretlerini de aradım onun da bizimle aynı düşüncede olduğunu gördüm. Bağlantısızlar lideri Venezuela Devlet Başkanı’nı davet ettim, o da toplantımıza katıldı mesajını verdi. Ürdün Kralı 2. Abdullah’ı da davet ettim, geldi mesajlarımızı verdik. Bu mesajla ittifakla dünyaya şu duyuruldu; Müslümanların başkenti olan Kudüs’ü siz Musevilere mal edemezsiniz. Yerinizde durun siyonist operasyon yapmaya kalkmayın, kalkarsanız bunun da bedeli ağır olur. Çıkmış Kemal konuşuyor, ‘Orası Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Zaten biz çoktan ilan ettik fakat şu anda işgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim şu anda başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. Ama inşallah o gün de yakın, bizim bizzat resmi olarak da Allah’ın izniyle o günler yakın, büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız.

Ülkemizin önünde iki yol var, ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye, ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sarılacaktır. Biz, 40 yıllık siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de mücadeleyi seçtik.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'na bir 'uyarı' da Akdağ'dan: Vazgeçmezse kendisi zarar görecek
Sonraki Haber
HDP’li Önder: Miroğlu ve Metiner 'Ben Türkmenim' mi diyecek?'