Ana SayfaGüncelBozdağ: Rusya’ya karşı bir karar almayacağız

Bozdağ: Rusya’ya karşı bir karar almayacağız

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Britanya ile Rusya arasında yaşanan krizde ABD ve AB ülkelerinin Rus diplomatları sınırdışı etme kararına ilişkin, “Türkiye, Rusya’ya karşı bir karar almayı düşünmüyor” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Operasyon başlattık” dediği Şengal’e Irak ordusunun konuşlanmasını değerlendiren Bozdağ, “Irak ordusunun yerleştiği bölgeleri teyit ettik. Açıklamaları yakından takip ediyoruz” diye konuştu.


Irak ordusu, Erdoğan’ın “Operasyon başlattık” dediği Şengal’de


Türkiye’nin ABD ile yapılacak Minbiç görüşmesine de değinen Bekir Bozdağ, “Dışişleri müsteşarımız önümüzdeki günlerde ABD’ye gidecek” dedi.

Avusturya Başbakanı’na tepki

Bozdağ, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un, Türkiye’nin üyelik müzakerelerinin durdurulmasını istemesiyle ilgili olarak, “Sayın Kurz, Türkiye’nin önemini kavrayamamış durumda. Avusturya’daki aşırı sağcıların düşüncelerini dile getiriyor” dedi.

‘Rusya’ya karşı bir karar almayacağız’

Hükümet Sözcüsü, Britanya ile Rusya arasında çift taraflı ajanlık yaptıkları belirtilen Skripallerin sinir gazı saldırısıyla zehirlenmeleri sonucu başlayan ve giderek büyüyen krize ilişkin de konuştu.

Bozdağ, “Ülkeler sorunu kendi aralarında çözmeli. Türkiye, Rusya’ya karşı bir karar almayı düşünmüyor” dedi.

Sinir gazı saldırısının sorumlusu olarak Rusya’yı gösteren Britanya’nın ardından AB üyesi 14 ülke ile ABD, Kanada ve Ukrayna Rus diplomatları sınırdışı etmeye karar vermişti.


Kriz giderek büyüyor: ABD ve AB üyesi 14 ülke Rus diplomatları sınırdışı ediyor