Ana SayfaGüncel24 Haziran’a 25 gün kala neler oluyor, adaylar ne diyor?

24 Haziran’a 25 gün kala neler oluyor, adaylar ne diyor?

HABER MERKEZİ – 24 Haziran erken seçimlerine 25 gün kaldı. Partilerin Cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, milletvekilliği aday listeleri de netleşti. Meclis’in halihazırda üçüncü büyük partisi HDP seçimlere cumhurbaşkanı adayı, milletvekilleri, üyeleri ve belediye eş başkanları tutuklu olarak hazırlanıyor. Seçim öncesi en tartışmalı konulardan bir diğeri ise YSK’nin, çoğu Kürt illeri olmak üzere 19 kentte 144 bin seçmenin kayıtlı bulunduğu sandıkların taşınması ve birleştirilmesi kararını kabul etmiş olması… Gün boyunca adayların açıklamalarını, kimi değerlendirmeleri ve gelişmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 


22:25 | YSK, kesin aday listesini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin kesin aday listesini yayımladı.


17:40 | YSK Demirtaş’ın ‘ankesörlü telefon’ talebini reddetti

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in, partilerinin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın propaganda hakkını kullanması amacıyla Fox TV’de yayınlanan “Liderler Fox’ta” programına cezaevindeki ankesörlü telefondan katılabilmesinin sağlanması için yapılan başvuru Yüksek Seçim Kurumu tarafından reddedildi.

Demirtaş bu karar sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile programa HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin katılacağını duyurdu.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:


15:35 | HDP milletvekili adayı Taşkın Aktaş tahliye edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ardahan esik milletvekili ve 24 Haziran seçimlerinde Ardahan birinci sıra adayı olan Dr. Taşkın Aktaş tahliye edildi.


14:09 | İnce’den Erdoğan’a kitaptan örnekle ‘Gülen görüşmesi’ yanıtı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen’in 2000 yılında görüştüklerini iddia edip, bu iddiasını gazeteci Nasuhi Güngör’ün kitabına dayandırdı.

İnce, Erdoğan’ın “Görüştüğümü ispat etmezsen namertsin” dediğini hatırlatarak, “Görüştüğü sırada orada bulunan o kişi beni aradı, ‘beraber gittik’ dedi. O ismi açıklamıyorum çünkü o kişiye zarar verme gücü var elinde” diye konuştu.

Sözkonusu ismi 24 Haziran’dan sonra açıklayacağını belirten İnce, “Ama yetmez. Şimdi elimde bir kitap var, Yenilikçi Hareket-Nasuhi Güngör. Erdoğan’ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı 17-25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Ona güveniyor. Bu şahsiyet bir kitap yazmış” dedi.

İnce, kitabın 89. sayfasındaki şu ifadeleri okudu:

“Erdoğan, 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide, uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülenle de bir araya geldi. Erdoğan-Gülen görüşmesi, muhtevasından çok uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından hayli dikkat çekiciydi.”


14:00 | Akşener, İYİ Parti’nin seçim beyannamesini açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede TRT’nin satılması ve seçim barajının düşürülmesi vaatleri ön plandaydı.


12:37 | HDP, Sırrı Sakık’ı Manisa’dan aday gösterdi

HDP, YSK’nin adaylığını veto ettiği Lezgin Botan’ın yerine Sırrı Sakık’ı Manisa birinci sıradan aday gösterdi.

Sakık yaptığı açıklamada, “Bu seçimde asıl süprizler daha önce hiç vekil çıkaramadığımız Ege ve Akdeniz illerinden olacaktır. Ben ve arkadaşlarım halkımızla beraber demokrasi kalelerine birer kale daha eklemek için Manisa’ya doğru yola çıkıyoruz” dedi.


12:10 | Seçim iptal olabilir mi?

Anayasa Mahkemesi, siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkan tanıyan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP’nin yaptığı başvuruyu yarın görüşerek karara bağlayacak.

Konu gündemdeyken bir yazı kaleme alan Abdulkadir Selvi, “En kritik gelişme yaşanacak” değerlendirmesinde bulundu ve şu soruyu sordu: “Seçimler iptal olacak mı?”


11:40 | CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce 31 ilde 42 miting yaptı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mitingleri sürüyor.

Seçim kampanyasını 4 Mayıs’ta başlatan İnce, geçen 26 günlük sürede 31 ilde 42 miting yaptı.

İnce, ilk büyük mitingini memleketi Yalova’da gerçekleştirmişti.

Muharrem İnce, bugün de Kırıkkale ve Kırşehir’de miting düzenleyecek.


11:37 | CHP’li Tanrıkulu: Sandıktan çıkacak sonucu değiştirmek istiyorlar

19 ilde 144 bin seçmenin kayıtlı bulunduğu seçim sandıklarının taşınmasının nedeninin “güvenlik” olmadığını ifade eden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararın Kürt seçmene yönelik olduğuna da işaret etti.

CHP’li Tanrıkulu, “Sandıkta çıkacak sonucu değiştirmek istiyorlar” dedi.


11:30 | Diyarbakır’da seçim çalışmaları yürüten HDP’lilere operasyon

Erken seçimlere 25 gün kala Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde seçim çalışmasını yürüten HDP’lilerin evlerine bu sabah polis baskınları yapıldı. Operasyonda altı kişi gözaltına alındı.

  • Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

09:55 | Erkan Baş: Barajın tek muhatabı HDP, yanında durmak gerekiyor

Milletvekili adayı Erkan Baş, HDP’den aday olduğuna ilişkin nedenleri üç maddede sıraladı, “Barajın tek muhatabı HDP, yanında durmak gerekiyor” dedi.

Baş, Gezi ve Kobani protestolarına da değinerek “HDP’nin çevresinde büyük bir enerji birikmiş durumda” değerlendirmesinde bulundu.


08:38 | İYİ Parti’nin Edirne birinci sıra adayına YSK’den veto

İYİ Parti Edirne birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın adaylığı YSK tarafından düşürüldü.

Partinin Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, partinin bugüne kadar çok sayıda engellemeye maruz bırakıldığı belirtilerek “Seçime sokmamaya çalıştılar, seçmeni tehdit ettiler, başaramadılar. Şimdi de Meclis’e sokmamaya çalışıyorlar” denildi.