Ana SayfaDünyaPaskalya Yürüyüşü’nde Afrin protestosu ve Türkiye’ye silah satan Almanya hükümetine tepki

Paskalya Yürüyüşü’nde Afrin protestosu ve Türkiye’ye silah satan Almanya hükümetine tepki

HABER MERKEZİ – Almanya’daki Paskalya yürüyüşlerine katılan binlerce barışsever, Türkiye’nin Afrin operasyonunu da protesto etti ve Türkiye’ye silah satışına tepki gösterdi.

Almanya’daki geleneksel Paskalya yürüyüşlerinde silahlanma ve Almanya’nın silah ihracatı protesto edildi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Paskalya yortusu sırasında 100 dolayında gösterinin düzenlendiği Almanya’da en kalabalık barış gösterileri ise Hamburg, Frankfurt, Nürnberg ve Kassel şehirlerinde yapıldı.

Gösterilerde Türkiye’nin Afrin operasyonu da protesto edildi.

Yaklaşık 4 bin barışseverin katıldığı açıklanan Frankfurt’taki gösteride ise Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yönelik askeri harekâtına derhal son verilmesi talep edildi.

Ayrıca Frankfurt’taki mitinge katılan bir doktor, yardım organizasyonu Medico International adına Afrin’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’ye silah satan Almanya’ya tepki

Barış Yürüyüşleri Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada bu yılki katılımın 2017 yılından fazla olduğu ve bunun Türkiye ve Suriye gibi uluslararası krizlerle ilişkili olduğu belirtildi.

Koordinasyon Merkezi sözcüsü Willi van Ooyen, Türkiye’ye Alman silahları satılmasıyla ilgili olarak “savaşın yeniden normallik gibi görülemeyeceğini ve Alman hükümetinin bu durumla ilgisi yokmuş gibi davranması karşısında susulamayacağını” söyledi.