Ana SayfaGüncelİhsan Eliaçık serbest bırakıldı

İhsan Eliaçık serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle İstanbul Adliyesi’ne giden ve başka bir dosyadan hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan yazar İhsan Eliaçık, serbest bırakıldı.

Hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giden yazar İhsan Eliaçık, gözaltına alındı.

Batman’daki başka bir soruşturmadan dolayı yakalaması olduğu için gözaltına alınan Eliaçık, ifadesinin alınması için nöbetçi savcılığa çıkarıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) yaşanan bir arızadan dolayı uzun süre ifadesi alınamayan Eliaçık, sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Adliye önünde açıklama yapan İhsan Eliaçık, şunları söyledi:

“Nasıl olduysa Batman’la iletişim kuramadılar. Bekledik, bekledik kuramadı. “O zaman bu gece burada kalacaksın” dediler. Ben de nezarethanede sabahladım. Arkadaşlar iyi davrandılar, teşekkür ederim. Sabah işte, Batman’daki savcıyla görüşerek ifademiz alındı. Olay bundan ibarettir.”

Eliaçık daha önce “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Mahkeme Eliaçık’a adli kontrol uygulayarak İstanbul dışına çıkmama kararı vermişti.

Previous post
Çekya'da maden ocağında patlama: 13 işçi yaşamını yitirdi
Next post
'Trump, Afganistan'daki ABD askerlerinin yarısını çekecek'