Ana SayfaGüncelCHP ve HDP heyetleri bir araya geldi: “Ortak tutum önemli”

CHP ve HDP heyetleri bir araya geldi: “Ortak tutum önemli”

HABER MERKEZİ – HDP ve CHP heyetleri Meclis’te bir araya geldi. HDP görüşmede “belediyelere kayyum atanması, Demokrasi İttifakı ve yargı reformu gibi konuların ele alındığını” açıkladı. Ayrıca CHP ile “kararlı ortak bir tutumun önemine vurgu yapıldığı” ifade edildi. CHP’den yapılan açıklamada ise kayyum atamaları için “Karar hukuki değil, siyasidir” denildi.

HDP heyeti Meclis’te Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetiyle bir araya geldi.

Görüşmede HDP heyetinde partinin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü yer aldı.

CHP’de ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla birlikte CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak heyette yer alan isimlerdi.

Partilerin gündeminde 31 Mart seçimlerinde HDP’nin kazandığı Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyum atanması vardı.

HDP ve CHP’den açıklamalar

HDP’den ziyarete ilişkin yapılan açıklamada görüşmede kayyum konusunun yanı sıra “Demokrasi İttifakı, yeni anayasa ve yargı reformu gibi pek çok konunun ele alınarak değerlendirildiği” kaydedildi.

“Karşılıklı değerlendirmelerde, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atamalarının bir siyasi darbe olduğunda hemfikir olunmuştur. Demokratik ilke ve değerleri savunan kararlı bir ortak tutumun önemine vurgu yapılmıştır. Verimli geçen görüşmede, muhalefetin ülkenin bütün önemli meselelerinde istişare içinde olmasının ve birlikte çözüm arayışının değerli olduğu belirlenmiştir.”

Görüşmeye ilişkin CHP’den de açıklama geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak görüşmenin bugün gerçekleştiğini söyledi.

“Saray milletin iradesini yok saymıştır. Sarayın kibir abidesi 23 Haziran’dan ders almamıştır” diyen Öztrak “Daha başkanlara mazbataları verilmeden kayyum süreci başlatıldığı açıktır. Kayyum atayacaksınız neden seçime girmelerine izin verdiniz?” diye sordu.

Öztrak, “Bu karar hukuki değil, siyasidir. İktidar sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa buna en hafifinden mızıkçılık denir” yorumunda bulundu.

Previous post
TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2 bin 58, yoksulluk sınırı 6 bin 705 lira
Next post
CHP Milletvekili Veli Ağbaba'ya silahlı saldırı