Ana SayfaGüncelCHP Milletvekili Veli Ağbaba’ya silahlı saldırı

CHP Milletvekili Veli Ağbaba’ya silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da parti üyeleriyle birlikte toplantı yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan olmazken, saldırıda bulunan kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde, partisinin üyeleriyle birlikte toplantı yaptığı sırada silahlı saldırı düzenlendi.

Parti üyesi olduğu belirlenen Cihangir S., toplantı yapıldığı sırada yanındaki tabancayla ateş açtı ve daha sonra olay yerinden kaçtı.

Saldırıda yaralanan ya da ölen olmazken, parti binasına gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu.

‘Ağbaba ve ilçe başkanı hedefti’

Olay yerindeki boş kovanı incelemeye gönderip, görgü tanıklarıyla konuşan polis, Cihangir Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Olaydan sonra Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırıda, Veli Ağbaba ile İlçe Başkanı Ali Aslan’ın hedef olduğu belirtildi.

Saldırıya ilişkin konuşan Veli Ağbaba ise “Olayda parti üyemiz silahla bize doğru ateş etti. Ardından hemen ben araya girdim elinden silahı aldım ve sonrasında kaçtı gitti, araya ben girdim. Olayda ölen veya yaralanan yok” dedi.