Ana SayfaGüncelBağlar Belediyesi’nin HDP’li altı meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Bağlar Belediyesi’nin HDP’li altı meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Bağlar Belediyesi’nin HDP’li altı meclis üyesi, haklarında yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Bağlar’da belediyeyi 31 Mart seçimlerinde HDP adayı kazansa da mazbata ikinci olan AKP’li adaya verilmişti.

Diyarbakır’da Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediyesi eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması ardından Bağlar Belediyesi’nde altımeclis üyesi görevden alındı.

HDP’li meclis üyeleri Nurettin Bakan, Mehmet Akdoğan, Halime Bayram, Hüsnü Aslan, Naşide Bulut Tekincan ve Panayır Çelik, haklarında yürütülen çeşitli soruşturma ve kovuşturmalar gerekçe gösterilerek, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Karar, meclis üyelerine tebliğ edildi.

Görevden uzaklaştırılan Halime Bayram ve Mehmet Akdoğan, aynı zamanda kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yer alıyordu.

Beldiyeyi HDP kazanmıştı ama mazbata ikinci olan AKP’li adaya verilmişti

31 Mart seçimerinde Bağlar’da HDP’nin adayı Zeyyat Ceylan yüzde 70.34 oy almış ancak Yüksek Seçim Kurulu, KHK kapsamında ihraç edildiği gerekçesiyle HDP’li adaya mazbata vermemişti.

HDP’nin kazandığı belediye böylece AKP’ye geçmiş. Yüzde 25.46 oy alarak ikinci olan AKP’nin adayı Hüseyin Beyoğlu belediye başkanlığına geçmişti.

Üçü büyükşehir 12 belediyeye kayyum

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.

18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son olarak Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş belediyelerine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 12 belediyesine kayyum atanmış oldu.

Previous post
Evli olduğu kadını bıçaklayan Ahmet Yırtıcı'nın dosyası savcılığa geri gönderildi
Next post
Şili’de protestolar: Başkentte eylem ve çatışma, Pinera’dan “savaştayız” açıklaması