Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadını bıçaklayan Ahmet Yırtıcı’nın dosyası savcılığa geri gönderildi

Evli olduğu kadını bıçaklayan Ahmet Yırtıcı’nın dosyası savcılığa geri gönderildi

HABER MERKEZİ – Antep’te yeni doğum yapan Güldane Yırtıcı’yı hastanede bıçaklayarak yaralayan Ahmet Yırtıcı yargılandığı davanın duruşmasında, “Öldürme kastım yoktu, isteseydim öldürürdüm” iddiasında bulundu. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyayı savcılığa gönderdi.

Antep’te 22 Ağustos’ta Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler ek binasında yeni doğum yapan 28 yaşındaki Güldane Yırtıcı, 8 yıldır evli olduğu Ahmet Yırtıcı tarafından bıçaklanmıştı.

Güldane tedavi altına alınırken, Yırtıcı gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yırtıcı’nın “eşe karşı kasten yaralama” suçuyla yargılandığı davanın ilk duruşması Antep 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Yırtıcı, Güldane ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmayı HDP, CHP il başkanları, CHP Milletvekilleri İrfan Kaplan ve Gamze Taşçıer ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun da yer aldığı pek çok grup izledi.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada konuşan Yırtıcı, Güldane’yi öldürme kastı olmadığını iddia etti.

Yırtıcı, hakimin “Barışmak için neden bıçakla gittin?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Onlar kalabalıktır diye yanıma bıçak aldım. Öldürmek için gitmedim, öldürmek isteseydim öldürürdüm. Öyle bir niyetim yoktu. Arama yapılmadan beni içeri aldılar. Benimle ters konuştular. Öldürmek isteseydim zaten 3’ünü de öldürürdüm. Ben de korkutmak için bıçağı çektim. O sıra beni elimden tuttu.”

“‘Allah canını almayacak ben alacağım’ dedi”

Ardından konuşan Güldane, hamileliği süresince Yırtıcı tarafından şiddete uğradığını ve tehdit edildiğini anlattı.

“Gündüz çocuğa bakıp sevdi. Giderken bana ‘Eve dönecek misin?’ diye sordu. Bende hayır dedim. Çıktı ve sonra gece bir daha geldi. İçeri girip yine bana ‘Eve dönecek misin?’ diye sordu. Bende hamileyken beni dövdün öldürmeye çalıştın dedim. Hamileyken boğazıma sarılıp beni öldürmeye çalıştı. Çocuklarımın önünde darp etti. Ben neden böyle bir insana döneyim.
O da bana o sıra ‘Allah canını almayacak canını ben alacağım. Seni öldüreceğim’ dedi. Bende ona burası tartışma yeri değil demeye kalmaz, bıçağı çekip kalbime saplamaya çalıştı. O ara ablam yanındaydı. Hemen üzerine atladı. O olmasaydı ben şuan burada olmazdım. İki elimle yüzümü kendimi korumaya çalıştım. Ablam orada olmasaydı bıçak kalbime gelirdi. Kendimi korumama rağmen 7 bıçak geldi vücuduma.”

‘Birçok delil toplanmadı’

Sonrasında söz alan Güldane’nin avukatı Hakan Kızılarslan, dosyanın soruşturma aşamasının hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Birçok delilin toplanmadığını ve ifadesi alınması gereken birçok tanığın ifadesinin alınmadığını kaydeden Kızılarslan, “Bu olayda tasarlayarak, planlayarak, kasten öldürülmeye çalışma var” dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamını isteyen Kızılarslan şunları söyledi:

“Bu ağır ceza mahkemesinin alanıdır. Biz görevsizlik itirazı veriyoruz. Olayda tasarlamanın bütün unsurları vardır. Gece kimsenin olmadığını düşünerek bıçakla geliyor. Bıçağı en hassas bölgelere saplamaya çalışıyor. Sanığın üzerine atılı suçun mahiyetinin değişmesi gerekiyor.”

Avukat beyanın ardından duruşmayı izleyen kurumlardan Antep, Trabzon Barosu, Türkiye Barolar Birliği, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dosyaya müdahillik talebinde bulundu.

Dosya savcılığa sevk edildi

Kısa bir aranın ardından karar veren mahkeme heyeti, müdahillik talebinde bulunan kurumların taleplerinin reddine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve görevsizlik itirazının kabulüne karar verdi.

Mahkeme, dosyayı tekrardan Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etti.




Önceki Haber
Konya'da nefret söylemi: 'Hıristiyan ve Yahudileri dost edinmeyin' yazılı afişler asıldı
Sonraki Haber
Bağlar Belediyesi’nin HDP’li altı meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı