Ana SayfaDünyaJaponya’yı vuran Hagibis Tayfunu nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 68’e yükseldi

Japonya’yı vuran Hagibis Tayfunu nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 68’e yükseldi

HABER MERKEZİ – Japonya’yı vuran Hagibis Tayfunu nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 68’e yükseldi. Kayıpları arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

12 Ekim’de Japonya’yı vuran ve son yılların en şiddetli tayfunu olarak gösterilen Hagibis Tayfunu nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 68’e yükseldi.

Tayfun nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 100’ü aşkın kişi yaralanırken, resmi makamlarca kayıp olduğu belirtilen 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde Hagibis Tayfunu nedeniyle toprak setleri yıkılan nehir sayısının 47 olduğu belirtildi.

Euronews’te yer alan habere göre hükümet yetkilileri, Japonya’nın 19 bölgesinde toplam 146 toprak kayması meydana geldiğini bildirdi.

Yetkililer, tayfun nedeniyle oluşan hasarın, bazı bölgelere yüksek su seviyesine bağlı olarak ulaşılamaması nedeniyle tam olarak netlik kazanmadığını da kaydetti.

133 bin haneye su verilemiyor

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Isshu Sugawara, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, elektrik verilemeyen hane sayısının bu sabah itibarıyla 34 bine gerilediğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ise 13 bölgede 133 bin hanede su kesintisinin yaşandığını açıkladı.

Japonya Başbakanı Abe Şinzo, hükümetin, afetten etkilenen bölgelerdeki yeniden inşa çalışmaları için rezerv fonlarını kullanacağını ve ek bir bütçe taslağı hazırlayacağını dile getirdi.

Previous post
Birgül Bilal ayrıldığı erkek tarafından öldürüldü
Next post
İŞKUR kapısında hayatını kaybeden Bülenç Uçar için işe iade kararı