Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet Davası’nda yeni rapor: ‘Numuneler cinsel birlikteliğe işaret etmiyor’

Şule Çet Davası’nda yeni rapor: ‘Numuneler cinsel birlikteliğe işaret etmiyor’

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin davada hazırlanan 3. adli tıp raporunda, ”Pozitif numuneler kesin bir cinsel birlikteliğe işaret etmiyor. DNA örnekleri sanık Berk Akand’la uyumlu ancak miktarı düşük” tespitine yer verildi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Aksu ve Berk Akand’ın “kasten öldürme” ve “cinsel saldırı ve hürriyet tehdit” suçlarından müebbet ve 39 yıl hapis cezası istemiyle yargılamadığı davada, Şule’nin ölümüyle ilgili bulguları inceleyen Adli Tıp’ın 3. raporu tamamlandı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 19 Temmuz tarihli talebiyle Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda ‘cinsel birliktelik’ iddialarına ilişkin tespitler yer aldı.

Raporda, incelenen numunelerin pozitif olmasının kesin bir şekilde cinsel birlikteliğe işaret etmediği vurgulandı.

Söz konusu numunenin kan, idrar gibi diğer vücut sıvılarında da bulunabileceği kaydedildi.

Şule’nin sağ el tırnaklarından alınan DNA örneklerinin, sanıklardan Berk Akand’ın DNA’sı ile uyumlu olduğu ancak miktarın çok düşük olduğu belirtildi.

Bu bulaşmanın bir boğuşma ya da karşılıklı ikili mücadele ile meydana gelip gelmediğinin ayrımının yapılamayacağı ifade edildi.

Tırnaktan elde edilen örneklerin, el sıkışma, ya da Berk Akand’ın dokunduğu telefon, bilgisayar gibi cihazların tuşlarından da bulaşabileceği belirtildi.

Raporda ayrıca sanık Akand’ın bir şekerleme paketini olay gecesi eliyle açamadığı için ağzıyla bu paketi açmaya çalıştığı daha sonra pakete Şule Çet’in de dokunduğu kaydedildi.

Akand’ın ifadesinde de yer alan bu durumun DNA bulaşmasının sebebi olabileceği üzerinde duruldu.

Previous post
İşten çıkarılan Valfsan işçilerinden işveren ve sendikaya çağrı
Next post
Somalı maden işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı